Middagslyx & Ostpremiär
För ett par helger sedan var Josefin och Claes hemma hos oss. Som om inte det vore bra nog stod Josefin för kvällens middag. En krämig risotto gjort efter ett recept från ica.se.
Den kvällen var det getostspremiär för mig. I olagad form behöver den där osten en del träning från mina smaklökar för att kunna räknas som god men i risotton kom den till sin rätt.

Krämig getostrisotto
4 port.
Rostade rödbetor
600g färska rödbetor
Olivolja, salt och peppar
Sätt ugnen på 200grader.
Skala och klyfta rödbetorna. Blanda med olja, salt och peppar.
Rosta betorna mitt i ugnen i 30-40minuter.
Getostrisotto
1liter vatten
2st grönsaksbuljongtärningar
1st gul lök - finhackad
1/2tsk torkad rosmarin
4dl risottoris
2dl vitt vin
200g getost (chevré)
Koka upp vatten och buljong.
Fräs lök och ris i lite olja eller smör. Tills löken är mjuk och riset lätt genomskinligt.
Häll i vinet och låt koka in i ca 3 minuter.
Ös med buljongen i omgångar. Låt buljongen koka in innan du tillsätter mer. Det tar ca 25minuter för riset att bli al dente.
Dra från plattan och rör ner den kantskurna getosten. Risotton skall vara krämig men tillsätt ev mer vatten.
Till servering
1dl rostade hackare nötter
1påse ruccola
Balsamicosiap
Servera risotton och de rostade rödbetorna direkt tillsammans med tillbehören.
Så gott det lät! Chevre är en favorit här :-)