15 dagar kvar & Lugna morgonstunder

Lördag förmiddag, ni sitter i godan ro med kaffekoppen rykande varm, adventsljuset tänt och skinkmackan i högsta hugg. I bakgrunden spelar en podd som ni i godan ro lyssnar klart på medan frukoten intas.
 
Har man små barn så fungerar det ju inte riktigt så utan tupparna barnen galer i ottan och såhär vid tio snåret är det snart dags för lunch.
 
Men kan ni höra er egen tanke kring frukostbordet så låt mig rekommendera podden "Alla kan äta julbord". En podd i sex avsnitt som går igenom alla julbordets sex turer och historien bakom. 
 
 
Signe har gått på jullov och låt oss alla hålla tummarna för att jag överlever fram till jul. I dagsläget är det minst sagt tveksamt... Hur som haver fick alla underbara fröknar på Signes förskola hembakade kakor. Ja, dom förtjänar en miljon eller två men hembakade kakor är second best. Självklart är kakorna kryddade med jul, så som det bör denna tiden på året. 
 
 
Pepparkakscookies

ca 30st

225g mjukt smör
1dl farinsocker
1,5dl socker
1 ägg
4,5dl mjöl
1,5tsk kanel
0,5tsk mald kryddnejlika
0,5tsk mald ingefära
0,5tsk bikarbonat
100g mörka chokladknappar
100g grovhackade hasselnötter
 
Rör ihop smör, farinsocker och socker till en krämig massa. Tillsätt ägget och rör slätt. 
 
Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonaten. Rör ner det tillsammans med chokladen och nötterna i smörsmeten till en slät deg. 
 
Forma degen till en ca 5cm tjock rulle. Vira in den tight i plastfolie och låt stå i kylskåp i minst 2 timmar. 
 
Skär rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapperskläddaplåtar. 
 
Grädda kakorna mitt i ugnen på 175grader i ca 15minuter. 
 
cookies - jul - julcookies - pepparkakskryddor - småkakor - ätbara gåvor