Flytt & Trana

Jag säger alltid att vi fått två individuellt snälla bebisar, jättesnälla! Men så kommer vi till det faktum att de är två små individer med helt olika personligheter. Vi har fröken powernap som är en fantastisk nattsovare efter att hennes magbekymmer nu börjat avta men som aldrig skulle få för sig att ta mer än en kort tupplur under dagen. Och så har vi vår unga herr Konrad som sover som en klubbad säl dagtid men som stökar och brötar hela nätterna. Stundvis tror man att vi släppt in en livs levande trana i sovrummet med tanke på alla dessa ljud som kommer från denna lilla kropp. Men det är väl inte så länge kvar tills de flyttar hemifrån och man åter igen kan få sova mer än 30 minuter i stöten?... Nä det kändes för länge, han får nog ta och flytta till sin mormor. Så får det bli! 
 
När vi ändå pratar om tranor kommer här ett recept i samma anda. Nej inte på trana men på kyckling som jag nu äntligen börjar kunna äta igen efter graviditeten med Signe! En hel kyckling hittar man allt som ofta på extrapris och då passar jag på. Nästan gratis är gott som man brukar säga. Kycklingen kan du sedan koka, köra i ugnen eller som i detta fall, låta mysa en halv dag i crock-poten. 
 
 
Hel kyckling i crock-pot
 
1 hel kyckling
1/2 citron
salt, peppar, citronpeppar, paprikapulver, timjan
 
Stoppa in citronen i kycklingen och lägg den i pottan. Krydda rikligt med de olika kryddorna. Kör kycklingen på LOW 6-8timmar. 
 
Kyckling - crock-pot - hel kyckling i crock-pot - helstekt kyckling