Nytt skötebarn & Separationsskrik

Den här bloggen verkar inte uppdatera sig själv och med tre barn som just nu är i sitt esse med trotts för en och separationsfas (huuujeeedamig) för resterande är sekunderna av lugn få och dyrbara. Och ja, sen har vi ju vårt nyaste skötebarn! Vårt stora nya hus som är under renovering och stjäl såväl tid som pengar ifrån oss. Men ÅåHå vad vi längtar efter att kunna flytta in! Renoveringen såväl som gnälliga barn kan ni följa på Instagram under Mildarabarber.  
 
 
Att stå i köket har inte samma charm och harmoniska inverkan när man jämnt snubblar över sin ständiga följeslagare som klättrar på benen till tonerna av den unga herren som sitter och gnäller över att inte kunna ta sig från A till B. Det blir inte mycket bakande just nu, gråt och snörvel! Med det sagt bakade jag och mini blåbärsrutor till fredagsfikat för många veckor sedan. Då när twinsen fortfarande låg där man la dom och livet var mindre kaos och öronen mer utvilade. Kakorna är goda som tusan till en klick grädde och med en eller tre koppar kaffe.  
 
 
Blåbärsrutor
 
20st
 
150g smält smör
3dl socker
3 ägg
4dl mjöl
2tsk vaniljsocker
3dl blåbär
2msk rörsocker
 
Rör ihop smör, socker, ägg, mjöl och vaniljsocker till en slät smet. Häll smeten i en ugnsform (20'30) klädd med bakplåtspapper. Stör över blåbären och rörsockret. 
 
Grädda kakan mitt i ugnen på 175grader i ca 25 minuter. Känn efter med en sticka. Kakan ska vara lätt kladdig i mitten. 
 
Låt kakan svalna och pudra över florsocker innan servering. Servera gärna med en klick lättvispad grädde. 
 
Blåbär - blåbärskaka - mjuk kaka - stora huset
Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Jag gjorde liknande rutor häromdagen, fast med jordgubbar istället för blåbär. Blev otroligt gott och så enkelt att frysa in och ta fram när det "behövs" ;)

Svar: Å det lät ju helt ljuvligt! :-D
Emmelie

Harriet Larsson

Fina kakor ,mycket planering med stora huset kramar duktiga är ni

Mirre Sweetwords

Så goda kakor oh förstår det är full sjå då

Svar: Ja verkligen! Så mycket att stå i. Håjaja!
Emmelie

birgitmaria

Va kul med hus!
Blåbärsrutor - jag tror jag måste ut i skogen och plocka lite bär!

Svar: Du är duktig du. Plocka lite åt mig också <3
Emmelie