24 dagar kvar & 72 små paket

Barnens små granar är klädda med kulor, glitter och juleljus som glimmar. Julgardiner är upphängda för julstämmning och diverse titutlekar. Och så har vi stakarna som varsamt var utplacerade i ungefär 3 minuter innan Konrad insåg att han når upp till fönsterbrädan och att ljusstakarna enligt honom gjorde sig mycket bättre liggandes utspridda över golvet.
 
Allt är med andra ord precis som vanligt i den stora familjen och traditionsenligt drar vi nu igång den årliga nedräkningen fram till årets bästa dag, julafton! Med 24 dagar kvar rullar vi igång. Välkomna tillbaka varje dag under december för ett nytt julglittrande inlägg från mig. Recept trängs med pyssel, mys och nya galna upptåg. HoHoHo! 
 
 
Ni vet den där tankeprocessen som går ungefär "det här är en strålande idé" fram tills man inser att det i praktiken kanske inte var helt sådär strålande trots allt. Som när man tänker att en liten paketkalender till 3 stycken barn svänger jag ihop på en kvart... 72 små paket senare kan jag inför kommande år notera att det tar en smula längre tid än en kvart. 
 
 
I ett utav de första paketen i kalendern är det alltid en julpyjamas och redan här jag stötte på patrull. De timmatal jag spenderat för att hitta julpyjamaser i rätt storlek, matchande, osv... skulle göra de läskigaste av monster mörkrädda. Men så en dag öppnade sig den magiska internethimlen och tre små julmysiga pyjamasar uppenbarade sig. Tack Cubus för att ni höll vår tradition levade även detta år. 
 
 
Signes kalender består utav pyssel, pyssel och ännu lite mer pyssel. Några böcker och en och annan gobit gömmer sig också där i högen utav pysselpryttlar. Jag kan även se att tomten lämnat snurriga sugrör och slimebad. 
 
 
Sallys hög skulle egenligen kunnat bestå utav 24 stycken nappar och hon skulle varit gladast i byn. Men jag försökte mig på en smula större variation. 
 
 
Och så har vi Konrads hög. Spelande böcker och legobitar att banka med kommer göra succé. 
 
... då ska jag bara komma ihåg att lägga paketen i strumporna varje morgon sen är vi i hamn!
 

adventskalender - jul - paket - paketkalender
birgitmaria

Wow! Applåd till dig! Vilket jobb! Det är ju skitsvårt att hitta på 24 bra klappar.

Svar: Tackar tackar! *bugar*
Emmelie