Nya minnen & Söta potatisvåfflor

Välkomna till Mildarabarbers nya stora kök! 
 
Det är i detta underbara kök the magic kommer hända. Det är alltså här jag kokar pasta till hela stora familjen samtidigt som Signe sitter vid matbordet och lerar, Sally står och drar mig i byxbenen och Konrad gnager mig i fötterna. Rummet hela familjen samlas och trivs i. Vårt kök där minnen skapas och livet händer.  
 
Grått Ikeakök med mässingkran från Tappwell. 
 
Med det sagt så är det inte köket på bilden som lagat våfflorna på bloggen. För dessa gjordes inför våffeldagen där någonstanns i ... mars? ... Även om våffeldagen passerat så är det knappast olagligt att slänga ihop en våffellunch i stundande helg. Dessa våfflor innehåller sötpotatis vilket gör dom lite mer matiga, lunchiga och så känns de lite bättre i mammahjärtat när man lurar i barnen potatis till sylten. Just saying. 
 
På bilden är våfflan toppad med keso och kalkon. Men vi alla vet att sylt och grädde är snäppet godare alla dagar i veckan. 
 
 
Sötpotatisvåfflor

ca 12st våfflor

600g kokt och mosad sötpotatis
4st ägg
1dl neutral olja
4dl mjölk
3dl mjöl
2dl dinkelmjöl
2tsk bakpulver
1tsk salt
 
Mixa ihop sötpotatis, ägg, olja och mjölk till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan ihop de torra med de blöta till en tjock och härlig våffelsmet. 
 
Grädda till våfflor i smordt våffeljärn. 
 
Servera tillsammans med sylt, grädde eller varför inte keso och avocado för en matigare våffla.
 
kök - köksrenovering - potatis - renovering - stora huset - sötpotatis - sötpotatisvåfflor - våfflor - ägg
Harriet Larsson

Underbara köket så bra ni fick till det ,och de övriga rummen man blir glad över så lyckat resultat .Tack för receptet är lagt till de övriga kramar Harriet

birgitmaria

Så himla fint kök!! Härligt med yta! Ett stort kök är ju bara så härligt.
Ser framemot att recept du ska dela med dig :-) Våfflor vore en superfrukost idag, men jag tror sladden till våffeljärnet fortfarande är borta... ha en skön lördag!

Svar: Tack, det är helt ljuvligt <3
Emmelie

Anonym

Vad hände med katten? Sådana viktiga saker måste du ju berätta!