Godaste dagen & Semmelfyllning

Jag ser på bloggens statistik att ni är precis som mig! Ett helt gäng semmelgalningar som räknar ner dagarna till fettisdagen. Imorgon är det äntligen dags! Förra året testade jag att göra semmelkladdkaka till den stora dagen. Även om kakan sedan länge är uppäten så är receptet fortfarande aktuellt.
 
Det godaste på hela semlan är enligt mig fyllningen. Och det är precis vad denna kladdkaka är, en stor kladdig härlighet med den ljuvliga smaken av semmelfyllning! Receptet är från Linneas Skafferi
 
 
Semmelkladdkaka

150 g smör
1 tsk vaniljpulver
1/2 msk kardemummakärnor, nymortlade
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
100 g mandelmassa - Riven
3 ägg

Smält smöret tillsammans med vanilijpulver och kardemumman.
 
Rör ihop alla torra ingredienser. Blanda i den rivna mandelmassan.
 
Tillsätt det smälta smöret i de torra ingredienserna. Knäck i äggen ett i taget och rör om väl.
 
Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Häll i smeten.
 
Grädda i 175°C cirka 20 minuter. Kakan skall fortfarande vara kladdig i mitten.
 
Låt kladdkakan svalna helt, gärna över natten!
 
Pudra över florsocker. Servera kakan tillsammans med vispad grädde. 
 
 
Semlor - semmelkladdkaka
Mirre

Men hur gott såg inte detta ut då

birgitmaria

Fast inget slår en vanlig semla! (hembakt ska den vara)