Husefrid & Rea
Eftersom herren i huset är nöjd och glad efter att fått sin favoritmat serverad på söndagen brukar jag passa på att smyga in en vegetarisk rätt på måndagen...när jag fortfarande ligger på topp. Sanningen är att jag ganksa ofta smyger in vegetariska rätter med olika nivå av pip från resten utav stora familjen som resultat. Ravioligratäng är dock något jag kan servera och fortfarande behålla husefriden. Kors i taket!

Ravioligratäng är livets liv på måndagar! Gratängen kräver minsta möjliga insatts och endast en handfull utav ingredienser. Ja, det räcker med en vända till kylskåpet för att få med sig det. Bara det är drömmigt!

Ravioli, tortellini, tortelloni...vet någon skillnaden? Spelar det någon roll? Nä, ta vad du gillar. Jag brukar ta vad som är på rea... Denna gången var det en svampfylld variant som är riktigt god.

Ravioligratäng
4-5port.
2pkt. fylld ravioli i valfri smak
2burkar tomatsås
1dl vatten
1påse riven mozzarella/cheddarost blandning
1boll mozzarella - delad i mindre bitar
Lägg raviolin i en ugnsfast form.
Häll över tomatsås och vatten. Blanda runt.
Toppa gratängen med riven ost och bitar av mozzarella.
Grädda gratängen i mitten av ugnen på 200grader i ca25minuter.
Servera tillsammans med valfri grönsak. Vi tog broccoli för det var det som fanns hemma.