Torskblock & Lättlurat

Sverige, vi har ett resultat! Ingen pandemismitta i denna lilla kropp! Det firar jag med en kopp te i soffan för välkommen någonstanns är man ändå inte som förkyld i dessa tider. Och tur är väl kanske det.
 
Långt in i den djupaste frysen, under alla fiskpinnar hittade jag ett paket torskblock. Förr i tiden använde jag allt som oftast torskblock men den har hamnat i skymundan bakom fiskpinnarnas glans. Men jag ska ta tillbaka torskblocket till stora familjen och början på det eventuella löfte blev en familjefavorit från förr, pizzafisk. Nej, det smakar väl inte exakt om pizza men vi ska inte heller underskatta kraften i maträtter som heter något med pizza för att locka barnen till middagsbordet. Väl vid middagsbordet utbrister min minitonåring "det här är väl inte pizza, vad pratar du om?!". Ja, de var inte så lättlurade som jag önskade. Tur är väl kanske det.         
 
 
Pizzafisk
 
3 port.
 
1 torskblock - fryst 
3dl grädde
1/2tub tomatpuré
1msk oragano
1,5dl riven ost 
salt & peppar
 
Lägg det frysta torksblocket i en ugnsfast form. 
 
Blanda ihop grädde, tomatpure och kryddor till en sås. 
 
Häll såsen över fisken. 
 
Toppa med den rivna osten. 
 
Grädda mitt i ugnen på 200grader i ca 1h. Täck med folié halvvägs. 
 
Servera fisken tillsammans med broccoli, morotsstavar och pressad potatis. 
 
pizzafisk - pizzatorsk - torsk - torskblock - vardagsmat