Barndomsminnen & Emigrera

Jag tror alla har något, om än vagt, matminnen från sina barndomsfredagsmyskvällar. Jag som är född på 80-talet, dvs. innan tacosen slog igenom stort, minns att vi ofta åt ris som man blandade med knaperstekt bacon och en påse ärtor, majs och paprika från fysen. Till det var det beasås på påse och barkis med smör och ost. Detta var riktig kalasmat och en favorit! Med en slovensk pappa dök det då och då även upp kranjska som är en slovensk kryddig korv som serverades som någon form av plockmat tillsammans med ägghalvor och säkert barkis. Barkis lär varit 80-talets tortillabröd! Nu vill jag höra om era minnen!
 
Om ni skulle fråga mina barn om en si sådär 30 år vad dom åt på fredagsmyset kommer de garanterat svara BLT! Jag vet, jag vet! Nu är jag ute och kör i det där amerikanska vattet igen men jag verkar inte kunna ta mig därifrån. Jag kanske får ta och emigrera... 
 
BLT står för Bacon, Lettuce & Tomato. Det är helt enkelt en rostad smörgås med bacon, sallad och tomat. Förutom att det är helt orimligt gott i förhållande till vad det är så är arbetsinsatts så liten att man orkar det även efter en lång vecka. Jag brukar ställa in en plåt med pommes i ugnen också med den enda ursäkten att alla tillfällen för pommes är ett tillfälle jag kommer ta. 
 
Och vet ni vad det absolut bäst är? Det hörs inte ett pip om äcklig mat så långt örat når, bara det bygger upp för en lyckad fredagskväll!       
 
 
BLT 
 
1 smörgås 
 
2 rostatade brödskivor
2 salladblad, vi brukar använda romansallad
3 skivor tomater
Majonäs 
3 skivor knaperstekt bacon
 
Bre majonäsen på brödskivorna och toppa med övriga ingredienser. Lägg brödskiva nummer två som ett lock på smörgåsen och skär den på diagonalen. 
 
Servera din BLT tillsammans med pommes och morotsstavar. 
 
BLT - bacon - fredagsmys - macka - snabbt