Chokladkaka & Lunchproblem
Att påstå att jag väntat hela veckan på att klockan ska slå fredag så jag får testsmaka Marabous nya chokladsmak vore ett ljug av rang. För den testade jag redan i måndags, sedan igen på tisdagen...ja ni fattar... Choklad är en del utav tallriksmodellen i mitt liv.
Så, hur låter då omdömet på denna Brownie, kokos och kaffe chokladkaka från Marabou. Smaken är som en chokladboll, med en hint av kaffe och konsistens från kokosflingor. Jag ger den sötsak 4 av 5 i betyg. Det är ett starkt betyg men det angenäma problemet är att Marabou har så många chokladkakor med 5+ i betyg så att allt under det köps aldrig hem igen.

Fredagen är kommen och helgen väntar runt hörnet. Med helgen kommer mitt veckoliga problem, helglunch. Vem kom på något så dumt som att barn ska äta en gång mitt på dagen också?! Den enda gången jag blev glad runt lunchtid var den helg för ett tag sedan när regnet stod som spö i backen. Jag satte på en kanna te och gräddade en plåt scones... men annars är det mest pest och pina. Tydligen duger inte en chokladkaka som lunch för ett barn.
Så, vad bjuds det på för lunch hemma hos er på helgerna?

Sirapsscones
2 runda kakor, 8 st bitar
8dl mjöl
1/2dl socker
2tsk bakpulver
1/2tsk salt
125g kallt smör i bitar
1st ägg
2dl mjöl
sirap till pensling
Nyp snabbt ihop alla ingredienserna till en deg, för hand eller i en matberedare.
Dela degen i två bitar och forma varje bit till en boll. Lägg bollarna på bakpappersklädd plåt och platta ut dom.
Skåra ett + i varje kaka och pensla på sirap.
Grädda dina scones mitt i ugnen på 225grader i 15-20minuter.
Låt svalna något och servera sedan ljummna tillsammans med ost, marmelad och kanske en gurkskiva.
Hahaha... men jag håller med. Helglyncher är svåra. Vi kör rester, äggröra, pastasallad av något slag, mannagrynsgröt, tortellini, kanske varma mackor, korv med bröd. Ja, du fattar- så enkelt som möjligt.