Försommar & Vita ben

Solen skiner och inte ett moln så långt ögat kan nå. Uteplatsen är äntligen redo för säsongen. Barnen springer i vattenspridaren och jag blir bländad av mina vita ben som tittat ur jeansen för första gången för i år. Kanske att årets första sommardag också är den bästa? På samma sätt som den första tändningen av grillen är säsongens bästa. Jag kan garantera att vi inte är de enda i vårt området som kommer grilla till kvällen. Sol, vattenspridare, vita ben, grill och pastasallad... Mer svensk försommar än så blir det knappast inte.    
 
 
Sommarens pastasallad
 
200g skinka - i mindre bitar (här kan man ta kyckling, tonfisk eller bönor) 
2dl gräddfil eller creme fraiche
1/2dl majonäs
300g kokt kall pasta 
3 stjälkar salladslök - strimmlade (eller purjolök)
1 liten burk annanas - i bitar
1 litet rött äpple - i bitar
1/2 gurka - i bitar
1 liten burk majs
1 röd paprika - i bitar
salt och peppar
 
Blanda alla ingredienser och låt stå kallt en stund innan servering. 
 
grilla - krämig pastasallad - pasta - pastasallad - tillbehör