Röd böj & 612
Varje månad bär jag hem en röd korvring, månad efter månad, år efter år. Troligtvis kommer det vara så ända tills jag dör. Jag är okej med det. För falukorv är ändå korvarnas korv.

Sen gör jag tre olika saker med denna röda böj, månad efter månad, år efter år.
1. Steker i skivor som serveras tillsammans med stuvade makaroner
2. Korvstroganoff som serveras tillsammans med ris
3. Någon variant av ugnsbakad korv. tex. den här som serveras tillsammans potatismos
Vilket är ert favoritrecept på falukorv? För jag menar om jag nu lever till en sådär 85år i alla fall så har jag i runda slängar 612 gånger kvar att äta falukorv på... Jag kan med andra ord behöva lite tips!

Falukorvsgratäng
5-6port.
1st ring falukorv - skivad i skivor
2st tomater - skivade i skivor
2dl riven prästost
Varva tomat och korv i en ungsfast form.
Blanda ihop följande till en jämn sås:
2dl creme fraiche
2dl grädde
3/4dl bostongruka
1tsk dijonsenap
3msk chilisås
1msk kalvfond
1tsk sambal oelek
salt & svartpeppar efter smak
Häll såsen över korven.
Toppa hela gratängen osten .
Grädda korvgratängen mitt i ugnen på 225grader i ca 25minuter eller tills den fått fin färg.
Servera tillsammans med pasta, ris eller potatismos. Och gärna någon grönsak eller två.
Följ mig gärna på instagram @mildarabarber