Måndagstraditioner & Snabblimpa

God Morgon!
 
Hemma hos oss väntar en traditionsenlig måndag, dvs. vakna outvilade efter en skriknatt, ett besök på det måndagsöppna biblioteket i lilla byn där Signe lånar något i stil med Pettson & Findus och ett besök på lekparken för gungning och sandätning. 
 
Det faktum att jag älskar och ofta bakar bröd på bikarbonat eller bakpulver är sedan gammalt. Ni har redan fått smakprov på härliga snabba brödrecept, t.ex HÄR & HÄR men enligt mig kan man aldrig få för många recept på bakpulverbröd så här kommer ytterligeare ett att lägga i recepthögen. Denna lilla limpa innehåller nötter och torkad frukt, för det blir bäst så.  
 
 
Snabb nöt- & fruktlimpa

1 limpa

4dl filmjölk
1dl lingonsylt
2tsk bikarbonat
1tsk salt
5dl mjöl
2dl havregryn
1dl linfrön
1dl grovt hackade valnötter
1/2dl torkade tranbär & russin
1/2dl grovt hackade torkade fikon
 
Det är bara att blanda ihop hela högen med ing. och hälla i en klädd avlång brödform. 
 
In i ugnen på 200grader i ca 1timme. 
 
Låt brödet svalna inlindat i en kökshandduk i minst 12timmar. 
Bakpulverbröd - Bröd - snabbt
MATILDA ROSQVIST

ser gott ut! :)

Svar: Tack :-D
Emmelie