Sista timmarna & Barndom

Nu är det inte många timmar kvar på den sista dagen utav Vabruari. High five alla föräldrar, vi klarade det!
 
På tal om barn så satt jag och mindes tillbaka på lågstadies matbespisning. Jag hade turen och gå i en skola med väldigt bra skolmat men vissa rätter gör mer avtryck än andra. Det serverades ofta "kokt höna, ris och currysås". Det där med ris och curryssås älskar jag än idag! Att vispa ihop en currysås tar inte många minuter och är förvånandsvärt enkelt. Hönan fick göra plats för kycklingklubbor men annars är det precis som barndomens skolmiddagar... på ett bra sätt. 
 
Vilken är er skolmatsfavorit?
 
 
Currysås
 
3msk smör
1tsk curry
3msk mjöl
4,5dl mjölk
1st hönsbuljong
2tsk svartvinbärsgelé
salt&peppar
 
Smält smöret och fräs curryn någon minut. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en slät redning. 
 
Vispa i mjölken. Tillsätt hönsbuljongen och gelén. Låt såsen puttra några minuter.
 
Smaka av med salt och peppar.
 
Servera currysåsen tillsammans med kyckling och kokt ris.
 
Kyckling - curry - currysås - sås

Instagram & Shoppingarm

Om ni följer mig på Instagram (Mildarabarber) så har ni fått följa med mig på hela helgens galenskaper! Anledningen bakom dagens träningsvärk i shoppingarmen och ett biobesök där jag borde anat ugglor i mossen redan när jag inser att resterande biobesökare var killar... 25åriga killars humor... håjaja! #föräldrarpåvift
 
På söndagar brukar jag bjuda på ett lite mer tidskrävande recept. Så även idag. Det blir långkok av hela familjens favorit, köttfärssås. Jag gör alltid en jättesats och fryser in resterna. Det är så mina vänner jag pusslar vissa dagars vardagspussel! 
 
En tjock spagettisort och vips så känns vardagsklassikern som en riktig festmåltid. 
 
 
Receptet på köttfärssåsen är en gammal goding men mitt favoritrecept! Här hittar ni det ---> Köttfärssås
köttfärssås - spagetti

Bitsingar & Vintrig sallad

Lätt feber, snor, frenetiskt bitande på fingrarna och så kommer bajsandet. Imorse var det dags igen. Vid lunch fick jag syn på den lilla rackaren... Ja, tandrackaren! Stackars lilla mini!

Vi har fått en ny middagsfavorit här hemma, quinoa! Alla färger slinker ner och gärna med citronjuicedressing. Rackarns så gott det är! En vintrig quinoasallad med vitkål och edamamebönor passar perfekt såhär års. Gott till såväl fisken som till köttbullarna. 

 
Vintrig quinoasallad
 
4 port. 
 
4 port. vit quinoa kokt i grönsaksbuljong
1/2 litet vitkålshuvud - strimlat
1/2 paket frysta edamamebönor
1st liten citron
salt&peppar
1/2 rödlök - strimlad
 
Blanda i någon msk olivolja och saften från citronen i den färdigkokta quinoan. 
 
Fräs vitkål och edamamebönor i lite olja under ett par minuter. Tillsätt quinoan. Smaka av med salt och peppar. 
 
Strö över den strimlade rödlöken precis innan servering. 
 
quinoa - tillbehör - vegetariskt - vitkål