# & Wokgalen

Halva påsken gick och halvvägs in i firandet gick den lilla loppan här hemma och blev med feber igen! Det verkar inte bättre än att den lilla fröken ärvt sin mammas undermåliga immunförsvar. #popispåjobbet 
 
Ni vet ju att jag snöar in mig på än det ena och än det andra. Förra veckan var det wok. Allt wokades! Grönsaker och risnudlar i jordnötssås blev veckans stora favorit. 
 
 
Jordnötssås till wok 
 
1dl jordnötssmör med bitar 
2msk Sweet chili sås
2msk soja 
1msk sesamolja 
Ca 3msk kokande vatten 
 
Rör ihop till en jämn sås och tillsätt kokande vatten tills du får en bra konsistens. 
 
Tillsätt såsen i slutet utav en wok. 
 
Denna gången wokade jag morötter, lök, paprika, sockerärtor och risnudlar. 
jordnötssås - risnudlar - vegetariskt - wok

Åååandes & Vårdessert

"- Ååååå, ägget!" 
 
Jovisst var påskharen här under natten och gömmde var sitt påskägg till lilla familjen. Vilken lycka när Signe såg att haren kommit med både Nicke nyfiken bok och film. Det Ååååades hög och lågt här hemma när det rosa ägget öppnades på morgonkvisten.
 
Påskens första ägg är uppätna och än så länge har inga påskkärringar synts till så den stora godisskålen verkar vi få ta hand om själv i år också. *stackars oss*
 
En liten vårig dessert är aldrig fel efter de kommande dagarnas påskmiddagar. Ananaspaj är ett stående inslag vid spontana bjudningar här hemma då den både är enkel, snabb och god. Jag tycker den är godast kall och med en klick grädde eller glass. 
 
 
Ananaspaj
 
150g smält smör
3dl mjöl
1dl socker
1tsk bakpulver
 
Blanda ihop alla ingredienser till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform och ställ formen kallt medan du gör fyllningen. 
 
2dl fet creme fraiche
1,5dl socker
2tsk vaniljsocker
1ägg
2små burkar krossad ananas 
 
Låt ananasen rinna av ordentligt och krama ur den sista vätskan. 
 
Rör ihop creme fraiche, socker, vanlijsocker och ägg till en slät smet. Rör sist i den avrunna ananasen. 
 
Häll fyllningen i det kalla pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen på 175grader i 30-35minuter. 
 
Låt pajen kallna och servera tillsammans med vispad grädde eller en kula glass. 
 
Påsk - ananas - ananaspaj - dessert - söta pajer

Påskledighet & 3 helger

Påskledighet! 

Å va skönt med några extra lediga dagar med familjemys, god mat, renovering och sovmorgon (HAHA!..). 

Det finns inget bättre sätt att fira helg på än med hamburgare och någon dag till får påskmaten vänta. Detta vegetariska hamburgealternativ gjort på röd quinoa och bönor är galet smarrig. Alltså GALET smarrig. Tre helger i rad smarrigt! 

Hur firar ni påsk i år? 
 
 
Quinoaburgare

ca 8st
 
2,5dl röd quinoa
4dl grönsaksbuljong
1burk kidneybönor
1/2st gul lök - finhackad
2tsk soya
2msk potatismjöl rågade
salt, peppar och oregano
 
Koka quinoan i grönsaksbuljongen i ca 15minuter. Låt svalna. 
 
Mixa bönor, lök, soya och kryddor till en jämn smet. 
 
Blanda bönröran, quinoan och potatismjöl. 
 
Klicka ut smeten i stekpannan och stek gyllene i smör. 
 
Servera med valfria hamburgetillbehör. 
fredagsmys - hamburgare - vegetarisk hamburgare - vegetariskt