Dårhus & Utslitna öron

Klockan slår 12.00 hemma i lilla huset och det är dags för hela högen att äta lunch. På min vänstra sida sitter katten och skriker i köksfönstret då hon får vara ute tre sekunder själv medan vi äter mat för att undvika tjuvaktigheter. Framför mig sitter storasyster "mamma, mamma, mamma, mamma, mamma..." och på min högra sida ligger Sally och vrålar då hon kom på att hon var hungrig men att det var Konrads tur för mat. Där i mitten sitter jag med tutten i vädret och funderar på vad det är för dårhus jag hamnat i.
 
I helgen var jag redo att packa undan alla vinterkläder för denna gång. Tur i oturen hade barnen andra planer för någon värme att tala blev det inte denna veckan. Efter att svurit och muttrat högt över att ännu en gång behöva promenera hem från förskolan i ösregn känns grillmiddagar och utefikor långt borta. Nä, det är fortfarande soppväder! Det kan hända att denna kycklingsoppa inte ser mycket ut för världen men jösses så god den är. Min stora favorit denna vintern. Värmer frusenhet, lenar förkylda halsar men bedövar tyvärr inte utslitna öron. Men man kan inte få allt..      
 
 
Kycklingsoppa med gnocci
 
1 stor kycklingfilé - i bitar
1 liten gul lök - hackad
2 stjälkar selleri - i små tärningar
3 morötter - i små tärningar
1/2dl smör
1/2dl mjöl
12dl kycklingfond
1dl grädde
2dl mjölk
italiensk salladskrydda, salt och peppar
1 paket gnocci
ev. en näve färsk spenat
 
Fräs kyckling, lök, selleri och morötter i smöret. Tillsätt mjölet och fräs ytterligare någon minut. Häll i fond, grädde, mjölk och kryddor. Låt soppan sjuda i 40-60minuter. Häll i gnoccin och koka enligt anvisningar på paketet. Ha ev. i en näve färsk spenat samtidigt. Smaka av med salt och peppar. 
 
Kyckling - gnocci - kycklingsoppa med gnocci - soppa

Bebisar överallt & Hopkok

Idag har jag och de minsta avkommorna gjort någon så exotiskt som att gått på vår första tvillingträff. Det är precis som det låter, en lekdejt med massa små tvillingkompisar.
 
*paus för bild*
 
Alltså, det var en tvillingträff... Alltså massor utav tvillingar i samma rum... Knappast att det hanns med fotografering mellan mammatjatter och bebisar högt som lågt. 
 
Dagar som dessa, när lunchen behöver stå på bordet snabbare än kvickt är detta min ultimata genväg till succé. Med sina 3 ingredienser får det knappt kallas recept men det gör inte hopkoket mindre gott för den sakens skull. 
 
 
Min snabbaste lunch

2 port. 
 
1 paket tortellini
1 burk pastasås 
riven ost i valfri mängd men bör icke snålas med
 
Koka tortellinin enligt instruktioner och värm under tiden pastasåsen. Blanda ihop och strö över den rivna osten som du låter smälta på pastan. Ät på direkten!
 
Tortellini - Vegetariskt - pasta - snabbt - tomatsås - tvillingar - vardagsmat

Glömt & Universum

I vår matleverans hade de denna fisktisdag till ära glömt alla våra fiskvaror som vi beställt! Sebastian tycker detta är den bästa dagen någonsin och menar att universum försöker berätta något för mig... Men har ni till skillnad från oss fått hem er fisk kommer här min kalla favoritsås till den sprödbakade torsken.    
 
 
Kall fisksås

1 burk creme fraiche (lättvarianten är lite mindre krämig och gör därför en lite bättre sås)
1-2msk majonäs
0,5dl bostongurka
salt, citronpeppar
persilja och dill
 
Blanda ihop och ställ kallt en stund innan servering. Passa bra till den stekta fisken. 
 
fisk - fisksås - kall fisksås - sprödbakad torsk - sås - tillbehör