24 dagar kvar & 72 små paket

Barnens små granar är klädda med kulor, glitter och juleljus som glimmar. Julgardiner är upphängda för julstämmning och diverse titutlekar. Och så har vi stakarna som varsamt var utplacerade i ungefär 3 minuter innan Konrad insåg att han når upp till fönsterbrädan och att ljusstakarna enligt honom gjorde sig mycket bättre liggandes utspridda över golvet.
 
Allt är med andra ord precis som vanligt i den stora familjen och traditionsenligt drar vi nu igång den årliga nedräkningen fram till årets bästa dag, julafton! Med 24 dagar kvar rullar vi igång. Välkomna tillbaka varje dag under december för ett nytt julglittrande inlägg från mig. Recept trängs med pyssel, mys och nya galna upptåg. HoHoHo! 
 
 
Ni vet den där tankeprocessen som går ungefär "det här är en strålande idé" fram tills man inser att det i praktiken kanske inte var helt sådär strålande trots allt. Som när man tänker att en liten paketkalender till 3 stycken barn svänger jag ihop på en kvart... 72 små paket senare kan jag inför kommande år notera att det tar en smula längre tid än en kvart. 
 
 
I ett utav de första paketen i kalendern är det alltid en julpyjamas och redan här jag stötte på patrull. De timmatal jag spenderat för att hitta julpyjamaser i rätt storlek, matchande, osv... skulle göra de läskigaste av monster mörkrädda. Men så en dag öppnade sig den magiska internethimlen och tre små julmysiga pyjamasar uppenbarade sig. Tack Cubus för att ni höll vår tradition levade även detta år. 
 
 
Signes kalender består utav pyssel, pyssel och ännu lite mer pyssel. Några böcker och en och annan gobit gömmer sig också där i högen utav pysselpryttlar. Jag kan även se att tomten lämnat snurriga sugrör och slimebad. 
 
 
Sallys hög skulle egenligen kunnat bestå utav 24 stycken nappar och hon skulle varit gladast i byn. Men jag försökte mig på en smula större variation. 
 
 
Och så har vi Konrads hög. Spelande böcker och legobitar att banka med kommer göra succé. 
 
... då ska jag bara komma ihåg att lägga paketen i strumporna varje morgon sen är vi i hamn!
 

adventskalender - jul - paket - paketkalender

1år & 1år

Foto: Sebastian Karlsson
 
Det går knappast anklaga mig för att vara först på pucken när man kommer med storslagna nyheter såhär 1,5 vecka efter att den stora nyheten inträffat...MEN twinsen har fyllt 1år! *fanfarer* 1årsdagen firade de storslaget med "pannkakatårta" och snor från topp till tå.
 
 
Sally, vår lättviktare promenerade in i ettårsåldern med sina nätta 8415g och 72,6cm över havet. Ja, Sallys största framsteg är att hon sedan en månad tillbaka går. Med sin napp i munnen och sin snutte tryggt i handen kommer hon töltande. Skulle hon mot förmodan inte sniffat sig till en napp så har hon en legogubbe, en puzzelbit eller en bok i munnen. 3 små tänder hittar man i det ständigt upptagna gapet. När det blir sådär oroande tyst hittar man henne sittandes på storasystersrum bläddrandes i en bok omringad av ett hav av böcker. Den här donnan älskar att titta i böcker nästan lika mycket som hon älskar att kramas. Hon klamrar sig fast som en boaorm och är sedan nästa omöjlig att få bort från halsen. Sally är bossen, hon som tar vad hon vill ha och vet vad hon vill. Liten är stark ♥
 
 
Konrad, grabben som rullar in som ettåring med sina 9730g och ståtliga 74,9cm. Någon töltare är han ännu inte utan kryp-hasar sig fram till lugnare vatten där han i lugn och ro kan spatsera ut mot en vägg. Herren i huset har satt saxen i hårsvallet och den första klippningen är alltså gjord. Så med ny frilla och 6st tänder är han redo att fånga dagen. Konrads lilla pekfinger går i ett, "däää" "däää". Nyfiken, skärpt och charmig är våran lilla kille det. Han kan plocka ner klossar i låda, pussas och ja...så var det ju den här besattheten av allt med hjul. Pojkar!
 
 
Ett annat stort steg är att de båda slutat nattamma. Med deras glädje och nyfikenhet på mat försvann också efterfrågan av mjölk runt 11månader. Hur mycket vi än försökte vägrar dessa två välling. Mammas hemlagade mat ska det vara. Den bästa komplimangen en mamma kan få. 
 
Så stort grattis på er första födelsedag älskade underbara ni!
Tack Sally för din energi, envishet och vilja. Tack för att du lär oss att aldrig ge upp, hur svårt det än verkar. Tack Konrad för den klokhet, dina skratt och din busighet. Tack för att du lär oss att skratta trots att vi inte alltid orkar. 
Vi älskar er till månen och tillbaka! 
 
 
Och stort grattis till oss! Vi, mamman och pappan som tog oss igenom detta första år. 
 
... då var de bara trotsåldern och tonårsåren kvar. Bring it!   
    
1-år - 1år - Konrad - Sally - födelsedag - tvillingar

Tomtens nappar & Pinnar i bröd

Vi har börjat prata med mini här hemma om den där "ge napparna till tomten" grejen ni vet. 
 
- Signe, ska du inte ge dina nappar till tomtenissarna och så blir ju tomten så glad att han ger dig ett JÄTTEfint paket! Det låter väl kul!?
- Nej
- Nähä... Men man får önska sig vad man vill. Sååå glad blir tomten för nappar! 
- Då han kan ge mig en ny napp...
- Alltså, man kan inte önska sig nappar...
- Då jag vill ha en Hipad (ipad), en dator, en telefon och en kamera!
 
...
 
Foto: Sebastian Karlsson
 
Medan vi och tomten skramlar ihop till en helt ny teknikpark så får det bli fiskpinnar till kvällsmat. Har man tröttnat på dessa rackare stekta rakt upp och ner så kan man göra hamburgare. Passar ju bra till morgondagens fredagsmys. 
 
 
Fiskpinneburgare
 
4 pers. 
 
12 fiskpinnar
4 pitabröd
sallad 
skivad tomat
 
Stek fiskpinnar och värm pitabröden samtidigt som du blandar ihop en sås;
 
2msk majonäs 
2dl cremefraiche 
ca 0,5dl bostongurka
curry, salt och peppar
 
Montera fiskpinneburgarna med grönsaker, fisk och sås. 
 
Servera gärna ett fluffigt potatismos vid sidan. 
 
Signe - fisk - fiskpinnar - fiskpinnehamburgare - fisksås - fredagsmys - snabbt - sås