Värsta dagen & Aldrig igen

Då var den här igen, den värsta dagen i mitt liv. Dagen då jag får en ny mobiltelefon. Huvalingen! Den nya glänser, är supersnabb och fungerar. Nä, tacka vet jag gamla bettan! Det var bättre igår!  
 
 Gamla chokladpraliner får nytt liv i cookies
 
I början av januari lovade jag dyrt och heligt att under 2017 skulle matsvinnet minska i detta lilla hus och eftersom att årets första månad nu kommit till sitt slut tycker jag inte att det är mer än rätt att nu dela med mig utav lite svinnminskande tips. 
 
Av en stycket superstor bit kassler fick stora familjen inte mindre än 4 stycken olika middagar utan att slänge en enda smula dyrbar mat. 
 
Dag nummer ett blev det en kasslergratäng med ananas som serverades tillsammans med ris och en stekt zucchini som låg och skrotade i kylskåpet. 
 
 
Kasslergratäng med ananas
 
400g kassler i skivor
1 liten burk ananasringar (halverade)
2,5dl grädde
1dl chilisås
spat från anansburken
salta jordnötter
salt & peppar
 
Varva kasslerskivor och ananashalvor i en ugnsfastform. Blanda ihop grädde, chilisås, ananasspat, salt och peppar och slå äver kasslern. In i ugnen på 225grader i ca 20 minuter. Strö över salta jordnötter innan servering. 
 
 
 
Rätt nummer två blev en kasslersallad till lunch för mig och mini medan herren i huset åt gratängresterna. 
 
Dag nummer tre blev stekt kassler med ugnsrostad potatis, morötter och spenatstuvning. 
 
Sist men inte minst blev det en wok med risnudlar, wokgrönsaker och resterna utav kassler från lunchsalladen och de stekta kasslerskivorna. 
 
Nu vill vi nog aldrig med äta kassler igen...
 
Kassler - gratäng - kasslergratäng - kasslergratäng med ananas - rester

Jeans som passar & Gasigt

Vi tillverkar bebisar med magont här hemma. Snäll, förbenat söta men gasiga. Tjejerna har varit värst och Signe värst av de alla. Sally har sedan hon föddes den 15 november dragit igång ett skrikkalas varje kväll klockan 19.00, på klockslaget. En riktigt punktlig liten dam den där Sallypally. Snart passerar våra tvillingar de magiska 3 månaderna. Gränsen som alla med magbarn drömmer och längtar efter. Och stoppa pressarna men Sally har nu tre dagar i rad somnat utan gråt, skrik och tårar. Vi håller tummar, tår och allt annat hållbart för att det nu äntligen får vända för vår lilla glada smilefink. ♥ 
 
Foto: Sebastian Karlsson
 
För någon vecka sedan sprang jag på en stor bit kassler när jag susade in på ICA för mjölk och säkert blöjor. Och eftersom att kasslern var på REA kunde jag inte motstå utan gjorde plats för honom på nästkommande veckas matsedel. Efter lite surfande hittade jag en blogg med ett recept på en kasslergratäng med västerbottenost och grädde. Ni hör ju själva! Ost OCH grädde. Kan knappast bli äckligt tänkte jag. Mycket riktigt, ruskigt gott! Typiskt, jag som precis kommit i jeansen igen efter graviditeten... 
 
 
Västerbottenkassler
 
500g kassler
2dl creme fraiche
3dl grädde
150g västerbottenost
0,5dl hackad persilja
salt & peppar
 
Skiva kasslern och lägg i en ugnsform. Blanda ihop övriga ingredienser till en sås och häll den över kasslern. 
 
Grädda mitt i ugnen på 225grader i ca 20minuter. 
 
Severa gratängen tillsammans med ris och en stor sallad. 
 
Kassler - Sally - festligt - kasslergratäng - västerbottenost

Varmt kaffe & Hellhour

Våra tre snälla, underbara och fina barn. Tacksam. Så tacksam. Varje dag. Alla dagar i veckan. Och en dag som denna när jag för första gången på ett par månader fick dricka en varm latte (om man inte räknar de som halsas stående vid köksbänken och orsakar brännskador) i solen med sovande barn i vagnen var jag som möjligt ännu lite mer tacksam.   
 
 
Vår Gunnar, the crock-pot kan ha varit vårt bästa köp inför denna småbarnstid. Hellhour no more! Ofta står han på köksbänken och sliter så att jag slipper. Draget kött är han expert på. Nöt, fläsk, vilt eller som i detta fall kyckling. Inget byte för stort eller svårt för vår kära Gunnar. 
 
Har ni ingen Gunnar? Köp en. Men tills dess har jag även ett recept på pulled chicken i ugnen. Ni hittar det HÄR
 
 
Pulled chicken i crock-pot
 
4st kycklingfiléer
1flaska bbq-sås
ev. 1 skivad lök
salt, peppar och paprikapulver
 
Lägg allt i pottan och låt den gå på LOW 6-8timmar. Dra isär köttet och servera på samma sätt som tacos med tortilla och massor utav grönsaker. 
 
Kyckling - crock-pot - fredagsmys - pulled chicken