Klassiska katter & Oklassiska drömmar

Ja, va sjutton hände med den borttappade katten Rut? Rut är katten i brun kostym som i flytten rymde hemifrån. Hon rymde för att sedan komma tillbaka och sedan gå bort sig igen. Nu är Rut en klassisk katt, egen och självständig. Hon är i långa perioder på jaktturer för att sedan dyka upp som om inget har hänt. Så snart sitter hon säkert på fönsterbrädan och tigger mat igen, helt oförstående om hyfset i att ringa hem.    
 
 
Klassiska drömmar har vi nog alla blivit bjudna på till eftermiddagsfikat. Vaniljiga och spröda småkakor som smälter i munnen. Min mormor var en hejare på att baka drömmar! Men vad händer om vi gör det klassiska drömmarna oklassiska och blandar i rostade salta cashewnötter? Då får vi den perfekta blandningen utav sött och salt.  
 
 
Sötsalta cashewdrömmar
 
ca 20st
 
50g mjukt smör
3/4dl neutral olja
1,5dl socker
2tsk vaniljsocker
2,5dl mjöl
3/4tsk hjortronsalt
75g hackad salta cashewnötter (spara lite till garnering)
 
Vispa ihop smör, olja, socker och vaniljsocker till en krämig massa. Blanda mjöl och hjortronsalt. Rör ner det och de hackade nötterna i smörblandningen.
 
Rulla till små bollar och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Garnera med lite hackade nötter
 
Grädda mitt i ugnen på 150grader i ca 20minuter.
 
cashewdrömmar - cashewnötter - drömmar - katt - rut - småkakor

Nya minnen & Söta potatisvåfflor

Välkomna till Mildarabarbers nya stora kök! 
 
Det är i detta underbara kök the magic kommer hända. Det är alltså här jag kokar pasta till hela stora familjen samtidigt som Signe sitter vid matbordet och lerar, Sally står och drar mig i byxbenen och Konrad gnager mig i fötterna. Rummet hela familjen samlas och trivs i. Vårt kök där minnen skapas och livet händer.  
 
Grått Ikeakök med mässingkran från Tappwell. 
 
Med det sagt så är det inte köket på bilden som lagat våfflorna på bloggen. För dessa gjordes inför våffeldagen där någonstanns i ... mars? ... Även om våffeldagen passerat så är det knappast olagligt att slänga ihop en våffellunch i stundande helg. Dessa våfflor innehåller sötpotatis vilket gör dom lite mer matiga, lunchiga och så känns de lite bättre i mammahjärtat när man lurar i barnen potatis till sylten. Just saying. 
 
På bilden är våfflan toppad med keso och kalkon. Men vi alla vet att sylt och grädde är snäppet godare alla dagar i veckan. 
 
 
Sötpotatisvåfflor

ca 12st våfflor

600g kokt och mosad sötpotatis
4st ägg
1dl neutral olja
4dl mjölk
3dl mjöl
2dl dinkelmjöl
2tsk bakpulver
1tsk salt
 
Mixa ihop sötpotatis, ägg, olja och mjölk till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan ihop de torra med de blöta till en tjock och härlig våffelsmet. 
 
Grädda till våfflor i smordt våffeljärn. 
 
Servera tillsammans med sylt, grädde eller varför inte keso och avocado för en matigare våffla.
 
kök - köksrenovering - potatis - renovering - stora huset - sötpotatis - sötpotatisvåfflor - våfflor - ägg