Atcho atcho prosit!!

Februari har endast 28 dagar och vi har varit som en frisk fläkt i vabruari men den 24 februari kom och pang så blev Signe krasslig med feber och snor. Lilla jag som har immunförsvar som en 3 veckors bebis åkte dit någon dag senare men jag var inte ens en hälften så glad sjukling som mini. Två viktiga saker har dessa sjukdagar lärt mig;
 
1. Att vara sjuk när man har barn är inte ens lite charmigt.  
 
2. Antalet lekar som går ut på att ligga i soffan och viffta med en leksak och som dessutom roar en 8 månaders bebis är lätträknade...noll.
 
Hade jag ätit min dagliga chiapudding hade jag kanske inte suttit i sjukträsket med pappersnäsdukar i näshålarna, en stor kopp tee och en skål glass som det enda ätbara som går ner (det sista är iofs ett angenämt bekymmer).
 
Här kommer ett fruktigt recept på den nyttiga härligheten chiapudding. Så kanske klarar ni er hela februari ut utan snor, värk och feber!
  
 
Chiapudding med frukt

1 port.
 
2dl mandelmjölk
3msk chiafrön
1/2st banan - mosad
2tsk kokos
1/2dl hallon - mosad
 
Blanda ihop alla ing. väl och häll i en skål.
 
Ställ puddingen i kyl över natten.
 
Lagom till frukost är puddingen redo att äta, gärna med en hög hallon på toppen. 
 
Chia - Chiapudding - banan - hallon

"Sista biten"

Ett två tre och så var vi igång med sista delen utav renoveringen i vårt hus (källaren låtsas vi inte om just nu). Renoveringsupploppet består utav en stycket hall och ett stycket vardagsrum, vilket i sin tur är 2/3 utav hela vårt hus. Väggar har rivits och väggar har byggts. Katterna går vilse, Signe äter tapeter från medeltiden (förväntar mig ett extra öra på henne om några år) och någonstans mitt i smeten bredvid en upphängd vägg utav plast sitter jag och drar mitt hår av allt kaos. Byggdamm ger mig utslag och nervsammanbrott men vill man inte leva med kissgula tapeter och en hall mörkare än djävulen him self så är det bara att fortsätta att andas, blunda och ev. dunka huvudet i bordet.     
 
 
Kör ni också fast i isbergssallad, gurka och tomat träsket när ni ska ordna sallad till middagen?! Låt mig bjuda er på lite inspiration inför nästa gång det ska ordnas sallad. Här kommer en smarrig sak gjord med blandad sallad, fetaost, rostad mandelspån och granatäpplekärnor. På toppen ringlade jag över en liten skvätt balsamvinäger och en smula olivolja, salt och peppar. Gott, nytt och kul!
   
sallad - tillbehör

Best day ever!!

Vår diskmaskin är lagad & det är semlornas dag!
 
Wow, best day ever!
 
 
Receptet på världens bästa semlor hittar ni ----> HÄR