Supermammor!

Okej, alla småbarnsmammor där ute. Hur många av er äter lunch längre tid än 5 minuter? Nä precis, troligtvis ingen! Över ett dygn förvandlas man från en någorlunda normal människa som sitter ner i minst en halvtimme och tuggar varje tugga 10 gånger och dessutom tar en kaffe på maten till ett monster som kan svälja en hel korv med bröd utan att tugga. För alla vet att en nöjd bebis nu behöver inte vara nöjd bebis om 10 sekunder vilket skulle innebära kall mat eller i värsta fall ingen lunch alls för man ser spår av katthår i maten som stod framme på bordet medan man bytte bajsblöja.
 
Så har man inte tid att tugga maten så förstår ni själva hur mycket tid som spenderas på själva tilllagningen av lunchen. Helst 3 minuter full effekt i micron men idag har jag tyvärr ingen lunchlåda stående i kylskåpet. Men frukta inte! Jag har ett recept på en pastasallad helt perfekt att slänga ihop till lunch! Lite överbliven pasta hittar man ofta i vårt kylskåp vilket innebär en minimal arbetsinsatts. Vi pratar inget ambitöst hacka-i-perfekta-kuber hackning här utan mer en dela-på-två hackning och då står lunchen på bordet inom 10 minuter.
 
Kasslern kan man självklart byta ut mot kyckling, korv eller varför inte bönor. Och ja, grönsakerna kan man ju ta det man har hemma i kylskåpet just för tillfället.
 
Så på 15 minuter har vi nu lyckats laga OCH äta lunch! Japp, mammor är faktiskt supermänniskor!
      
 
Kall kasslersallad

4 port kokt kall pasta
1 bit kassler - skuren i bitar och stekt i lite smör
5st soltorkade tomater - hackade
2,5dl creme fraiche
1 paket felaost
1 burk majs
1/2 gurka - hackad
gräslök
salt och peppar
 
Blanda ihop alla ing. till en stor och härlig pastasallad. 
 
Låt stå kallt och dra en stund innan servering. 
 
Clin

så gott det såg ut, och receptet passar mig perfekt. Måste jag verkligen testa en dag =)
Hoppas du har haft en bra dag

Svar: Det tycker jag! Supersnabbt och supergott. Bättre blir det inte. :-D
Emmelie