Bakning pågår!

Sörre delen av helgen spenderades bland vispskålar och mjölpåsar i köket. Hemma hos oss är nämligen förberedelserna inför Signes dop i full gång. På söndag smäller det och innan dess är det massor som ska fixas och donas med. Temat för kalaset går självklart i rosa och vitt för det ville Signe ha...
 
I morse var jag och Signe nere på stan och åt frukost med en vän. Signe var på gott humör så vi passade på att shoppa en dopoutfit till mamman. Lättare sagt än gjort! Det behöver vara amningsvänligt, acceptabelt för ett dop, passa till Signes outfit, dölja fladder och helst vara någorlunda snyggt. Hur gick då jakten? Jo tackar som frågar. Toppen jag till slut köpte är snygg och där med uppfyller den åtminstone ett av kraven...
  
 Stora nybakade frallor

För att få en liten paus i allt kak- och tårtbakande så bjuder jag idag på ett brödrecept. Dessa frallor är underbara, men vilket nybakat bröd är egentligen inte det?!
 
Jag gjorde 10st stora frallor men storleken är ju inte det viktigast så gör efter eget tycke men håll då lite koll på gräddningstiden.  
 
 Jäsning pågår
Källafranska

Ca 10st frallor

25g jäst
5dl fingervarmt vatten (37grader)
1msk olja
1tsk salt
4dl rågsikt
ca 10dl vetemjöl special
 
Smula jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Tillsätt olja, salt, rågsikt och det mesta av mjölet. Knåda till en smidig deg. 
 
Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter. 
 
Arbeta degen på mjölat bakbord och rulla ca 10st bullar av degen. Lägg på bakplåtspapper och sikta över lite vetemjöl över bullarna. Skär sedan ett kryss i varje bulle. 
 
Låt jäsa under bakduk i ytterligare ca 30 minuter. 
 
Grädda i 225grader i ca 10-12 minuter. 
 
ɑ n n i k ɑ

Gott!

Svar: Alltid smarrigt med nybakat :-D
Emmelie

Susanna Maria J

Så mumsigt med nybakat! :D

Svar: Nybakat är verkligen det bästa. Luktar så gott i hela huset :-D
Emmelie

Amanda Niclasson

Åh gud va fin blogg&design du har!!

Svar: Tack va gulligt sagt :-)
Emmelie

Småstadsfrun

Spännande med dop och alla förberedelser! Vi hade dop på påskdagen i år och det blev så himla lyckat med vårbuffé och massor av gott efteråt.
Stort lycka till med ert!

Svar: Eller hur! Signes första kalas och speciella dag. Ska bli spännande och se vad hon tycker om detta :-D Härligt med vårbuffe, var ju fantastiskt väder denna påsken också!
Emmelie