En bra start på helgen

Usch och tvi för förkylningstider! Det känns som det snoras och hostas överallt just nu. Bacillfobien i mig ryser och plockar fram handspriten med en gång! Själv har jag haft ont i halsen ett par dagar men efter omänskliga mängder te och vatten verkar inte bli mycket värre än så.
 
Hemma hos oss är det Sebastian som står för imunförsvaret och jag är mer utav en känslig liten räka. Men med det sagt är det alltid Sebastian som drar hem bacillerna till oss. Samma visa varje gång, han säger att det "killar lite i halsen" och en dag senare är jag mer eller mindre döende i feber.  
 
Så för att hålla alla Sebastians bacillusker borta i höst startar vi upp denna helg med en riktigt stor portion granola som är fullproppad med nyttigheter. Blåbär, kanel och massa annat bra för själen innehåll.  
 
 
Kaneldoftande granola
 
1liter havregryn
4dl rågflingor
2dl solroskärnor
1dl hasselnötter
1dl jordnötter
1dl vatten
1dl ljus sirap
2msk olja
1msk kanel
10 torkade aprikoser
1dl torkade blåbär
 
Blanda allt utom den torkade frukten. Strö ut grynblandningen i ett jämnt lager på ett bakplåtspapper i en långpanna. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Rör om ett par gånger under rostningen. Tillsätt torkade blåbär och aprikoser som du hackat i mindre bitar. Låt granolan svalna innan du häller upp den i en snygg burk. 
 
Sara

Åh så gott det ser ut och bra att det är nyttigt med :)

SV: Ja det går verkligen inte att planera, men hann i alla fall med att baka allt igår :) Gott med smågodis hoppas det blev lite av det :)

Kram

Svar: Hihi, ja ibland får man äta lite nyttigt också :-D
Emmelie