Gurkburk & Gröna grannar
I dessa tider svämmar växthuset över utav vindruvor, tomater, slanggurkor och sin sticksiga kompis västeråsgurkan. Ja alltså, inte vårt växthus utan grannens med de gröna fingrarna. För att förtydliga har vi inte varit i grannens växthus och pallat gurkor utan vi anväder oss utav den gamla hederliga granncharmen och lite utav vårat söta barn...
Har ni nu ingen supergranne som kan förse er med västerråsgurkor finns de att hitta i matbutiken under en kortare tid. De är sticksiga och ser allmänt agresiva ut för att vara en gurka. Innan de konserveras på burkar behöver de alltså skrubbas, ordentligt.
Finfint blir det med egen inlagd gurka på höstens alla leverpastejsmörgåsar eller köttbullemiddagar!
Smörgåsgurka / Ättiksgurka
2st mellanstora burkar
1kg västeråsgurkor - skrubbade & skivade
ca 2msk senapsfrön
dillkronor
Lag
1dl ättikssprit 24%
3dl vatten
3,5dl socker
0,5dl salt
Rör ihop ingredienserna till lagen tills socker och salt löst sig.
Varva gurka, senapsfrön & dillkronor i sterila glasburkar.
Häll över lagen och låt gurkburkarna stå kallt i 1-2veckor.
visst är den snygg :)
Åh va du är kreativ :D