7 dagar kvar & Julgodisfabrik

 
Vi är nog många som ställer oss vid vår största gryta och kokar en miljard små kletiga knäck och sega kolor i helgen. Stora julgodis-görar-helgen! 
 
Har ni inte testat att göra hemmagjord wienernougat ännu är det hög tid. Så galet gott och busenkelt att göra. Kan ni smälta choklad kan ni göra wienernougat!
 
Men skulle allt gå åt pipan, kolan bränner, ungarna skriker, och knäcken skapar kaos bland papperformarna så finns det alltid JuleSkum med årets smak clementin att köpa i närmsta matbutik. Har ni hunnit testat årets juleskumsmak?
 
 
Wienernougat
 
ca 50st
 
100g rostad flagad mandel
250g nougat
125g mörk choklad
 
Smält nougat och choklad över ett vattenbad. 
 
Blanda i den rostade mandeln och häll chokladsmeten i en blädd form 20*20cm. 
 
Ställ kallt för att stelna. Minst 4timmar, helst över natten.  
 
Skär i bitar. 
 
Förvaras i kylskåp. 
godis - jul - nyheter - wienernougat