1700-talet

Medan ni sitter där i erat 2000-tals lyx så lever vi denna helgen som man gjorde typ på 1700-talet, helt utan rinnande vatten! Någonstans i lilla byn har en vattenläcka upptäckts och plötsligt känner jag ett extremt stort behov av att både tvätta, duscha och diska. Vi kan ju hoppas att det suget sitter i även när läckan är åtgärdad men prognosen för det ser inte särskilt ljus ut.  
 
Vi må vara utan vatten men den där fiffiga uppfinningen elektricitet har vi i alla fall kunnat unna oss denna helgen. Så bananpannkakor till frukost fick det bli! Som vanligt är jag sist på tåget för dessa ha florerat på diverse sociala medier hur länge som helst.
 
Det var Inte bara vi vuxna som fick avnjuta dessa gobitar utan även lilla Signe fick sin egen lilla pannkaka. Om hon var imponerad och tacksam? Not so much...
 
Så njut av receptet medan vi går och smälter snö för att kunna gå på toa. - Livet på en pinne. 
 
 
Bananpannkaka
 
1 port.

2st banan
2st ägg
1knivsudd vaniljpulver
 
Mixa ihop banan och ägg till en jämn smet. 
 
Stek små plättar utav smeten på medelvärme. 
 
Servera pannkakorna tillsammans med valfri topping, tex; kokos, frukt/bär, lönnsirap, kvarg eller varför inte keso. 
 
banan - bananpannkaka - frukost - mellis - pannkaka
Life of Johanna

haha man är alltid sugen på sånt man inte kan/får göra. Så så fort ni får vatten kommer du inte vara ett dugg sugen på tvätta eller diska!

Ja min sambo har många guldstjärnor :)

Svar: Visst är det så! Jag var inte ett dugg sugen när vi väl fick tillbaka vattnet ;-)
Emmelie

ɑ n n i k ɑ

Mums!

Svar: Såå gott :-D
Emmelie

Småstadsfrun

Ja vad säger man? Been there done that... Vi bodde på en gård innan (från just 1700 talet faktiskt) och där försvann både vatten och el titt som tätt. Till sist såg vi till att få igång den gamla gårdspumpen utanför huset och pappa elektriker skaffade ett gammalt elverk. Halleluja för vatten och el !
Gött att det blev pannkakor i alla fall. Men visst är det så, att när man faktiskt inte kan duscha så känns håret extra flottigt...

Svar: Men jösses så irriterande! Man är ju så bortskämd med att det bara ska finnas där och det är så mycket man behöver vatten till, särskilt med en liten som ska ha nappflaskor på kvällarna osv.
Emmelie

Kajsa-Stina

Det är verkligen helt otroligt vad vi är beroende av olika nödvändigheter i vardagen så som vatten tex. Det är ju en sån självklarhet så man inte reflekterar över det annars men när man väl är utan det så blir det katastrof! Vågar inte ens tänka tanken på att bli utan vatten. Usch! Samma sak med internet. Ett nödvändigt ont kan man säga och något jag absolut inte skulle klara mig utan haha :)

Gud så mumsigt det ser ut med bananpannkakorna :) Har aldrig smakat det innan men är bra sugen på att göra det faktiskt! Hoppas du får en fin söndag <3

Svar: Ja verkligen! Man använder det varje dag, flera gånger om dagen men utan att tänka på det och uppskatta det. Blir så påtagligt när man blir utan men nu är det som tur var tillbaka igen :-D
Emmelie

Emelie

Åh, nej så jobbigt!

Men mums så gott ^^

Svar: Eller hur! Man är ju så beroende av bekvämligheterna!
Emmelie

malin

så himla smidigt och gott :)

Svar: Eller hur :-D Snabbare än snabbt!
Emmelie

Hanna

Det där låter gott!

Svar: Det är verkligen gott och så enkelt! :-D
Emmelie

NICOLE

Åh nej så jobbigt, man är ju såå beroende av vatten! Hoppas det löser sig snabbt :)

Svar: Visst är man! Så mycket som använder vatten utan att man tänker på det. Vi blev utan tre dagar men nu är vi åter moderna :-)
Emmelie

Angelica

sv: Ja, handlade mycket där när sonen var liten, och känner nu att även dottern ska få fina kläder :P

-Gjorde ofta bananpannkaka till sonen i somras :)

Svar: Härligt, det går ju så snabbt! :-D
Emmelie

Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Hoppas det gick bra att klara er utan vatten. Tänk vad beroende man är av vissa saker.

Svar: Eller hur och man använder det utan att uppskatta det eller tänka efter, man är så van. Men nu är det tillbaka igen som tur är :-D
Emmelie

Sara Ekman

Mums! Men jobbigt att vara utan vatten :/

Svar: Man är ju så beroende av de där bekvämligheterna men nu är det som tur är tillbaka igen och man kan duscha och dricka ett glas vatten igen :-)
Emmelie

coffeeandcupcake.blogg.se

Bananpannkakor är så gott :)

Svar: Verkligen, vi äter det typ varje dag nu :-P
Emmelie

Alice

Åh, vad knepigt att vara utan vatten! :/ Bananpannkakorna ser riktigt goda ut!

Svar: Ja verkligen, man är ju så bortskämd med att det bara ska finnas där! :-)
Emmelie

Lina

Har hört mycket gott om bananpannkakor, gillar egentligen inte banan men kanske ska prova ändå? Det ser iallafall väldigt gott ut :)

Svar: Det smakar ganska bananigt så är man inte så förtjust i det så kan jag tänka mig att det inte blir någon favvo direkt :-)
Emmelie

Katta

Åh ser gott ut! :D

Svar: Tack, va kul att höra :-D
Emmelie