Nu ska ni få receptet till himmelriket! De där andra recepten ni har på semelbullar kan ni ta och elda upp på en gång för bättre bullar än dessa hittar man inte. De innehåller inte mindre än 75(!)g jäst och en klick hjortronsalt. Detta gör bullarna fluffigare än fluffigast!
Kom hem till mig någon dag mellan januari och mars så kan jag garantera att ni hittar X-antal påsar av just dessa semelbullar i min frys. För här äter vi semlor alla dagar i veckan men den 17 februari förvandlas vi till semelmonster! Grrr grrr grr!
Världens bästa semlor
18-25st normalstora el. 40-100st minisemlor
75g jäst
3dl mjölk - 37grader
150g smör - rumsvarmt
1st ägg
1dl socker
1/2tsk salt
1msk kardemumma - nymortlad
ca 11dl vetemjöl special
1/2tsk hjortronsalt
Pensling
1st ägg - uppvispat
Smula jästen i en bunke och rör ut den i den fingervarma mjölken. Tillsätt smör, ägg, socker, salt, kardemumma, hjortronsalt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt ca 50minuter.
Tag upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i bitar. Rulla bitarna till runda semelbullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa ca 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda på 225-250grader ca 8 minuter för stora bullar och 4minuter för de minivarianten.
Låt kallna!
Fyllning
mandelmassa
grädde
Riv mandelmassan och tillsätt sedan ovispad grädde tills du får en krämig fyllning.
Skär av toppen på semelbullarna och gröp ur en del av innehållet så det bildas ett hål.
Fyll hålet med mandelmassan.
Topping
vispad grädde
florsocker
Spritsa eller klicka ut vispad grädde över mandelmassan.
Lägg på locket och pudra över florsocker.
Önskar jag också gillade semlor! :(
Gott ser de ut iaf! :D
Kram