Vårinter?
Hej 1 mars och välkommen efterlängtade vår!...
...eller vänta lite nu, varför snöar det ute?!...
...vår på pappret och vinter i verkligenheten...
...vårinter?
Vinterlandskapet är inte lika vitt och fluffigt som på bilden just nu utan mer en grå sörja. Men låt oss ändå fira in vårintern med en gottig dessert. Skulle vi nu inte vilja fira väderleken så kan vi alltid fira att vi fick 25% rabatt på vårt tapetköp tidigare idag. (10 rullar vit tapet, living on the edge) Helt klart värt en chokladmousse eller fem!
Apelsin- & chokladmousse
4-6 port.
150g Marabou apelsinkrokant (eller någon annan smak för all del)
2,5dl grädde (EJ kylskåpskall!!)
1st äggula
Dekoration
chokladfigur
färska bär
vispad grädde
Hacka chokladen och smält den försiktigt i en skål över ett vattenbad. Låt chokladen svalna något.
Vispa grädden fluffig.
Vispa ner äggulan i den smälta chokladen. (Det är viktigt att inte chokladen är för varm, då kommer du får chokladomelett istället för chokladmousse. )
Rör i den vispade grädden, lite i taget, i chokladen. De första sekunderna kommer du vara beredd att slänga hela bunken i sopporna, men fortsätt röra så ska du se att chokladkaoset snart förvandlas till en ljuvlig mousse.
Håll moussen i små söta glas och ställ för att stelna i kylen.
Innan servering dekorerar du moussen med chokladfigurer, färska bär och en liten klick vispar grädde.
åh vilken mumsig mousse :)