Överraskning & Fisktårta
Å så svårt det är att vara tyst om överraskningar. Det bubblar liksom nästan över inom en och man vill berätta nu, nu, NU! Här hemma har det smusslats och planerats överraskningsweekend för Herren i husets födelsedag i månader. I helgen var det äntligen dags och med en minst sagt överraskad och en smula chockad man i bilen sattes planen i rullning.
Nu tar vi och avslutar denna ljuvliga helg med ett recept i samma toppklass. Smörgåstårta älskar vi och tonfisk är världsbäst. Tillsammans blir det underbara toner när gästerna "mmmar" i mun på varandra!
Tonfisktårta
ca 8st bitar
6st hönökakor, halvmånar
Fyllning:
4dl creme fraiche
1dl majonäs
1,5msk chilisås
2burkar tonfisk i vatten
1st röd lök - finhackad
salt&peppar
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
Lägg ihop hönökakorna två och två så dom bildar en cirkel. Bred ut hälften utav fyllningen.
På med två hönökakor och andra halvan utav fyllningen. Avsluta med ett lager hönökaka.
Tryck till tårtan. Plasta in och låt den safta till sig över natten.
Fyllning runt tårtan:
2dl creme fraiche
0,5dl majonäs
1msk chilisås
Blanda ihop ingredienserna och bred ut den över och runt tårtan.
Garnering, t.ex:
räkor
ägg
sallad
vindruvor
citron
gurka
salami
physalis
Dekorera tårtan med valfri garnering.
En härlig helg alltså! Det där med julklappsshopping måste jag snart ta tag i... kanske gör en smörgåstårta istället;-)