Arbetsdimma & Tomatkokt

En tio timmars lång arbetsdag fastlåst framför en grå datorskräm till bredden var laddad med nödvändiga utbildningar och fakta som efter dagens slut sprutade ur öronen och de febervärkade bihålorna. Så där bakom datorskärmen, långt från mjukstart in i arbetslivet har jag suttit i en yr dimma som gjort att dag, rum och tid förlorat sin innebörd. 
 
 
Dimman är så djup att jag fram till för 10minuter sedan trodde att det ännu var måndag. Hjärnan är full på bankinformation och tömd på allt annant. Så någon tisdagsfisk blir det inte idag, i min dvala är det som sagt fortfarande måndag och jag gillar att starta upp veckan med snabba vardagsrecept. Nu mer än någonsin är de där snabba guldkornen livsavgörande för att få livspuzzlet att gå ihop. Den här tomatkokta matveteröran står på bordet inom 30 minuter och är lilla familjens favorit när magen tröttnat på allt vad pasta och ris heter. Ni måste testa!
 
 
Tomatkokt matvete
 
1st gul lök - hackad
1dl tomatpuré
1,5dl chilisås
7dl vatten
1st grönsaksbuljong
4-5dl matvete
salt&peppar
hackad basilika och persilja
 
Fräs lök och tomatpuré på medel- till lågvärme i lite smör tills doften utav tomat börjar sprida sig i köket. 
 
Tillsätt chilisås, vatten och buljongtärning. Låt koka upp. 
 
Tillsätt matvete och låt blandningen koka under lock på svag värme i ca 15minuter. Rör om då och då. 
 
Ställ grytan åt sidan och låt rätten svälla i 5-10 minuter innan servering. 
 
Rör i hackade örter och smaka av med salt och peppar. 
 
Servera matvetet till kryddig korv eller grillad kyckling. 
Vegetariskt - matvete - tillbehör - tomatkokt matvete
birgitmaria

Ser gott ut!

Svar: Härligt att höra :-D
Emmelie