Spikar & Grädde

"Koka soppa på en spik", "Man tager vad man haver" eller som i detta fall "Allt blir gott med grädde och bacon". Uttrycken kring kylskåpsrensning är många och visst är det ett fiffigt fenomen! Det finns nästan alltid halvvissna grönsaker av olika slag här hemma, ofta en skvätt grädde och alltid ett paket bacon i frysen för nödsituationer. Vips så har man en perfekt vardagskvällsrätt och man behövde inte ens stanna till i matbutiken påvägen hem! 
 
 
Snabb baconpasta
 
4port. 
 
4port. nykokt pasta
 
2förp. bacon - klippt i bitar
1st gul lök - finhackad
1st röd paprika - i bitar
1/2 zucchini - i bitar
3dl gräddmjölk (50/50)
1st buljongtärning
oregano, salt och peppar
 
Fräs baconet i en torr stekpanna tills den fått fin färg. (Har det blivit mycket fett i stekpannan häll av detta!)
 
Tillsätt löken och låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt sedan paprika och zucchini.  
 
Tillsätt gräddmjölken, bujongtärningen och kryddorna. Låt koka ihop ett par minuter. 
 
Rör i den nykokta pastan i såsen och smaka av med salt och peppar. 
 
Servera direkt!
bacon - pasta - snabbt - spagetti - vardagsmat
rememberthiis.blogg.se

Ser gott ut :)

Svar: <3
Emmelie

Matilda Berlin

Men jösses vad gott det där såg ut! Älskar verkligen man-tager-vad-man-haver-matlagning. Det är nästintill omöjligt för mig att följa ett recept, utan jag gör lite som jag vill. Hur gott eller ätbart det sen blir är en annan femma ;)

Svar: Hihi, tager var man haver är min favvo också!! :-D
Emmelie

Fani

Åh men så gott alltså!

Svar: <3
Emmelie

Sara

Alltså detta ser bara för gott ut, måste testas här hemma. :) Ha en underbar helg :) Kram

Svar: Ni också <3
Emmelie

coffeeandcupcake.blogg.se

Så gott de låter ^^

Svar: <3
Emmelie