Storstädning & Storbiff

När vi flyttade in i vårt hus för 2,5år sedan visste vi inte vaaad vi skulle ha i vår stora källare. Ett par år senare förstår jag inte alls hur vi tänkte! Dagens projekt - Källarrensning! 
 
 
Så många bra söndagsrätter det finns! Alla typer utav långkok, stekar och så självklart allt med gräddsås. Om ni följer mig på Instagram vet ni redan att vi gör oss redo för nybakat bröd och gulaschsoppa som puttrat på spisen hela eftermiddagen. Men förra helgen åt vi gräddsås och storbiff med kokt potatis och lingonsylt. 
 
Storbiff är för övrigt bästa uppfinningen! Man får äta biff och slippa platta biffar för glatta livet. Winn winn! 
   
 
Storbiff
 
4-5port
 
500g nötfärs
1st gul lök - finhackad
1st ägg
4msk ströbröd
1msk köttbuljong i pulverform
1dl mjölk
salt&peppar
 
Blanda ihop ströbröd, buljong och mjölken. Låt svälla 5minuter. 
 
Rör ihop färs, lök, ägg och ströbrödsblandningen till en jämn smet. Krydda ordentligt med salt och peppar. 
 
Smält smör i en stor stekpanna. Häll i köttfärsblandningen och tryck ut färsen till ett jämnt lager som täcker hela pannan. Låt den stora biffen steka 4-5minuter på medelvärme. Dela biffen i 6 bitar och vänd sedan varje bit.
 
4dl grädde
1st köttbuljongtärning
1-2tsk röda vinbärsgelé
soja, salt och peppar.
 
Rör ihop grädde, buljong, gelé, soja, salt och peppar.
 
När det är ett par minuter kvar på biffarna häller du över såsen och låter dom koka med tills de är klara.
 
Strö över klippt persilja innan servering.
 
Servera biffen tillsammans med ugnsrostade grönsaker eller kokt potatis, kokta grönsaker och en stor klick lingonsylt.
 
Köttfärs - storbiff
birgitmaria

Nu blev jag ju hungrig så här mitt i natten!

Svar: Hihi <3
Emmelie

Fani

Amen jösses så gott! Verkligen min typ utav middag det här :) Älskar dina matbilder med, så jäkla snygga!

Svar: Men puss på dig <3
Emmelie

SKRIVDIVAN s

Goddamn det där ser ju helt fantastiskt ut.

Svar: <3
Emmelie

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Vad gott det såg ut :)

Svar: <3
Emmelie