Bitsingar & Vintrig sallad

Lätt feber, snor, frenetiskt bitande på fingrarna och så kommer bajsandet. Imorse var det dags igen. Vid lunch fick jag syn på den lilla rackaren... Ja, tandrackaren! Stackars lilla mini!

Vi har fått en ny middagsfavorit här hemma, quinoa! Alla färger slinker ner och gärna med citronjuicedressing. Rackarns så gott det är! En vintrig quinoasallad med vitkål och edamamebönor passar perfekt såhär års. Gott till såväl fisken som till köttbullarna. 

 
Vintrig quinoasallad
 
4 port. 
 
4 port. vit quinoa kokt i grönsaksbuljong
1/2 litet vitkålshuvud - strimlat
1/2 paket frysta edamamebönor
1st liten citron
salt&peppar
1/2 rödlök - strimlad
 
Blanda i någon msk olivolja och saften från citronen i den färdigkokta quinoan. 
 
Fräs vitkål och edamamebönor i lite olja under ett par minuter. Tillsätt quinoan. Smaka av med salt och peppar. 
 
Strö över den strimlade rödlöken precis innan servering. 
 
quinoa - tillbehör - vegetariskt - vitkål
Viktoria Eriksson

så gott! :D

Svar: <3
Emmelie