Sprattel & Snabbmat
Jag och magen har äntligen landat raklånga i soffan efter en lång dag. Som gravid finns det endast långa och längre dagar följt av på tok för korta nätter! Huset doftar i alla fall ljuvligt från en plåt bananmuffins som står och svalnar på köksön i väntan på kvällsfikat.
Förutom bebisar som sprattlar i magen och en och annan fiskpinne efter kvällsmaten är detta en maträtt som guppat omkring där inne allt som oftast. Snabbt och enkelt är melodin som gärna spelas på repeat just nu då blodtrycket faller när jag minst anar.
Självklart kan man tillsätta kyckling, räkor eller annat man gillar och grönsaker ändras efter kylskåpets innehåll.
Nu hör jag hur de där muffinsen ropar mitt namn från köket! Toodels!
Fried quinoa
5dl buljongkokt vit quinoa
1 liten gul lök - finhackad
2st morötter - skakade och tärnade i små tärningar
1/4 litet huvud vitkål - strimlat
1dl edamamebönor
2st ägg
Soya & sesamolja
2st vårlökar - strimlade
Woka ihop lök, morot och vitkål i en stor stekpanna.
Tillsätt edamamebönor och den kokta quinoan. Woka tills allt är genomvarmt.
Tryck woken åt sidan och knäck i äggen i det tomma utrymmet. Woka äggen tills de är genomstekta och blanda ihop med resten utav woken.
Smaka av med soya och sesamolja. Tänk på att även lite sesamolja smakar mycket!
Servera direkt och toppa woken med vårlöken precis innan servering.
gott