Jackfickan & Gunnar

Denna torsdag är det en ganska zombieliknande liten familj som stryker runt i lilla huset då den ena efter den andra trillar dit i den här förkylningen mini lyckats samla ihop på dagis. Små stenar och baciller är vad hon fyller jackfickorna med och sedan flyttar med sig hem. Signe hostar, mannen i huset beklagar sig över halsont och den gravida mamman steker pannkakor och passar upp samtidigt som näsan kliar och huvudet värker. Har vi tur är denna bacillen långt borta lagom till tvillingarna gör entré och har vi riktigt tur kanske vi håller oss friska en dag eller två under deras första levnadsveckor. (HA!)
 
Dagens recept står i alla fall Crock-poten Gunnar för eller som Sebastian säger, Crack-poten. Han mår nämligen finemang och har fått arbeta mycket de senaste veckorna. Efter att ha testat, provat, vridit och vänt tror jag mig snart ha kommit på hemligheten bakom läckra maträtter i pottan. 1. Snåla på vätskan och 2. var givmild med kryddorna! Vegetariskt, nöt, gris och kyckling. Jag har testat att laga de alla. Gunnar han älskar att laga nötkött! Denna biff stroganoff har kommit att bli en riktig familjefavorit hos såväl vuxna, barn och djur. Det möraste köttet tillsammans med den gräddiga såsen är mathimlen såhär en krasslig torsdag.   
 
 
Biff stroganoff i Crock-pot
 
800g nötkött i bitar
3msk tomatpuré
1st gul lök - hackad
1burk hela champinjoner
2dl vatten
1 köttbuljongtärning
1tsk dijonsenap
salt, peppar och paprikakrydda
2msk maizena
2-3dl grädde
 
Bryn köttet och lägg det tillsammans med övriga ingrediener (EJ maizena och grädde!) i pottan. Låt crock-poten göra sitt på låg/low under 8 timmar. 
 
De sista 20-30minuterna tillsätter du maizena (utrörd i lite vatten) och grädden. 
 
Servera din stroganoff tillsammans med ris, någon grönsak och en klick gelé. 
 
Gryta - biff stroganoff - crock-pot - kött
Camilla Hamid

Ser jätte gott ut :)

Svar: <3
Emmelie

birgitmaria

Verkar riktigt gott!
Trist med förkylning!
Alla dessa elaka dagisbaciller... hang in there!

Svar: <3
Emmelie

Marie

Ohh spännande, måste testas, samt ja dessa baskelusker

Svar: Blä, hatar baselusker!
Emmelie