Fastklistrad & Skruvat
Varje kväll lägger jag mig för sent och varje morgon kommer jag på att det är en dålig idé. Men jag kan inte sluta titta på min nya serie Legacies på HBO. Bara ett avsnitt till! Ja ni vet hur det är, det där bara ett avsnitt till blev fyra...

Jag får pigga upp mig med att titta på snabba pastakolhydrater så jag inte somnar innan barnen. Men visst är det så att alla pastasorter inte smakar lika samma?! Jag vill bestämmt hävda att vissa sorter är godare än andra. Cavatappi som är en form av skruvad pastasort är en favorit i min bok, tätt följt av den klassiska penne. Nu blir det inte mycket till matblogg om jag bara bjuder på pasta rätt upp och ner så jag slänger in ett recept på skinksås med morot. En vardagsfavort som älskas av hela familjen och som man orkar laga även om man haft en helkväll framför tvn!
Men vilken är er pastafavorit?

Skinksås med morot
200g rökt skinka - skivad
1/2 lite gul lök - hackad
1 stor morot - riven
2msk smör
2,5msk mjöl
4dl mjölk
1dl creme fraiche eller grädde
salt & peppar
Fräs skinka, lök och morot i smöret.
Pudra över mjöl och låt fräsa med någon minut. Detta gör man för att få bort den råa smaken av mjöl.
Häll över mjölk och grädde, låt puttra ihop tills såsen tjocknat till önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Servera skinksåsen tillsammans med pasta.
Följ mig gärna på Instagram @mildarabarber
Det var ett bra tips att ha morot i. Jag brukar ha i spenat i min skinksås. Jo, jag vet hur det är med vissa serier... man fastnar helt!