Hagelbössa & Inga protester
Klockan har passerat 14.00 såhär på fredag eftermiddag. Vad tror ni om att ta helg nu? Jag misstänker att jag inte kommer få en enda invändningen på den idéen...
Fredagsgodiset är inhandlat och ligger undangömt i skafferiet så egentligen återstår väl bara problemet med att samsas om en film till kvällen. Om det inte vore för den där eviga frågan...vad ska vi äta ikväll?

Jag har ju faktiskt korvbröd kvar från förra helgens bak i frysen. Om jag skulle lägga fram förslaget med korv med bröd till kvällsmat kommer jag få lika många invändningar om det som med att ta tidig helg på en fredag...ingen...
Om vi behöver ladda hagelbössan om ett par år när vi släpper ut Sally på stan? Japp! Och helt plötsligt verkar det där med att komma överens om en film som ett mindre bekymmer.

Korvbröd
20st
50g jäst
5dl kall mjölk
100g mjukt smör i rumstemperatur
2tsk salt
1dl grahamsmjöl
ca 9dl vetemjöl special
Rör ut jästen i den kalla mjölken.
Tillsätt de övriga ing. och arbeta ihop till en smidig deg, minst 10min i maskin.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 1timme.
Ta upp degen på mjölad bänk och knåda lite lätt.
Rulla ut degen till en längd och dela den i 20 lika stora bitar. Forma varje bit till runda bullar. Låt dem vila ca 15 minuter.
Forma varje bulle till ett korvbröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk ca40 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 225grader i ca10-12 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Följ mig gärna på instagram @mildarabarber
Va?! Klarar ni av att ha godiset undangömt till kvällen? Här äts då hälften upp innan middagen... (ja, jag vet,vi är godisgrisar...)