Katastrof & Hårda ord
Jag - Vad tyckte du om fiskburgarna?
Herren i huset - Ja, det här var en katastrof!
Jo, som ni hör håller han inte in med vad han anser om maten här hemma även om jag tycker att kalla fiskburgare för en katastrof är att ta i från tårna...

För dessa fiskburgare är långt ifrån en katastrof. Perfekt fisksmak, håller ihop som en dröm och en utomordentligt trevlig vardagsrätt såhär en tisdag. Vill du inte kalla dom för burgare så kan du säga biffar och servera dom med potatismos och remouladsås. Lika fint det! Hur vi någonsin ska kunna lita på hans omdömme efter den här sågningen återstå att se. Och jo, jag övervägde att utesluta honom från kvällsmaten resten av veckan...

Fiskburgare
1frp. torskblock
1st laxfilé
dill, citronpeppar & salt
en skvätt grädde
panko
Lägg fisk och kryddor i en matberedare och mixa till en slät smet. Tillsätt lite grädde om det behövs för att få en fast formbar smet.
Häll ut panko på ett fat. Klicka ut klickar av smeten i pankot. Forma till biffar och vänd båda sidorna i panko.
Stek i smör tills biffarna är genomstekta.
Servera som fiskburgare i bröd eller tillsammans med mos, gröna ärtor och remouladsås.
Sås till fiskburgare
1 liten burk creme fraiche
4msk bostongruka
salt & peppar
Blanda ihop till en sås och ställ kallt en stund innan servering.