Räkna minuter & Apelsinfavorit

Idag räknar barnen ner minuterna tills det är läggdags. Av längtan och inte av motvilja som i vanliga fall. För imorgon drar vardagen igång med skola och förskola igen. Kanske tur i oturen så blir vårt morgontrötta barn hemma med vattkoppor. Det bådar gott för en harmonisk första morgon tillbaka i rutinerna. 
 
Så likt alla goda middagar, låt oss avrunda detta sommarlov med något sött, en ambrosiakaka. Detta är inget nytt på kakhimlen utan en klassiker från den gamla goda tiden så att säga. Ambrosia var tillsammans med nektar gudarnas mat då det skänte odödlighet och evig ungdom. Odödlighet och evig ungdom kanske är lite väl mycket att kräva av denna kaka med det är alla apelsinälskares dröm. På fatet finns nu bara smulor kvar som visar på en storfavorit hemma hos stora familjen. Duger det för gudarna duger det för oss.     
 
 
Ambrosiakaka
 
1 mindre springform, ca 22cm
 
125g mjukt smör 
2st ägg
1,5dl socker 
1tsk vaniljsocker
1,5dl mjöl
0,5tsk bakpulver
1st apelsin - rivet skal
 
Vispa ihop smör, ägg, socker och vaniljsocker. 
 
Blanda ihop mjöl, bakpulver och apelsinskal. Rör ner det i äggsmeten till en slät smet.
 
Häll smeten i en smord och bröad springform. 
 
Grädda kakan mitt i ugnen på 175grader i ca 30minuter. 
 
Låt svalna helt. 
 
Glasyr
3dl florsocker
Saften av 1/2 apelsin
1/2ask med syltade apelsinskal
 
Blanda ihop florsocker och saften från apelsinen till en slät glasyr och häll över kakan. 
 
Toppa med de syltade apelsinskalen. 
 
Låt glasyren stelna till och sedan är kakan redo att ätas! 

Följ mig gärna på Instagram @mildarabarber
 
ambrosiakaka - mjuk kaka
Birgit

Mums! Blir kanske helgens bak.

Birgit

Hoppas sjuklingen mår bättre!

Svar: Tack, hon fick det JÄTTE lindrigt, typ 5 koppor.
Emmelie