Unicornmormor & Långpannebak
Sally - Mamma, kan du passa min nya gossedjurs bebis. Den föddes igår och är en unicorn som heter Elsa.
Jag - Självklart, hur länge blir du borta?
Sally - 3 veckor
Jag som redan tyckte denna veckan haft en rasande fart och min to-do list har snarare fyllts på än betats av. Och såhär med ansvar för en nyfödd unicorn de kommande tre veckorna så lär det inte bli mycket gjort då heller. Men det är ändå skönt att ha något att skylla på när saker inte blir gjorda om planerat.

Jag verkar dock alltid ha tid över till en tur bland bunkarna i köket. Ofta föredrar jag det okända och att testa nya recept. Ständigt på jakt efter ... något ... Men det finns några recept som jag alltid kommer tillbaka till och som jag kan bli sådär toksugen på. Morotskaka är en sådan sak! Och blir man toksugen är allt under en långpanna helt onödigt.
Nu kommer precis Sally tillbaka och frågade hur det hade gått med unicornen. Har det redan gått tre veckor?! Jag behöver verkligen semester igen!

Morotskaka i långpanna
1 långpanna 30*22
4st ägg
3dl socker
3dl rapsolja
1dl kokos
4,5dl mjöl
3tsk bakpulver
2tsk kanel
ca 6st normalstora morötter - skalade och finrivna
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt olja.
Blanda ihop de torra ingredienserna och häll dessa i äggsmeten. Blanda snabbt ihop till en jämn smet.
Sist blandar du i de rivna morötterna.
Häll smeten i en smord långpanna.
Grädda mitt i ugnen på 200grader i ca 25minuter. Känn med en stocka så att kakan är genom gräddad.
Låt svalna helt!
Frosting
50g mjukt smör
300g philadelphiaost
5,5dl florsocker
2tsk vaniljsocker
1st lime - rivet skal
Blanda ihop ingredienserna till en len och jämn frosting.
Bred frostingen över den kalla kakan.
Servera!
Följ mig gärna på instagram @mildarabarber
Älskar morotskaka! Mums! Och att va unicorn-mormor verkar ju lite coolt😂