Gnällhög & Blåbärsbrist
Vi tog oss en tur till blåbärsskogen tidigare idag. Mysig tänker ni. Sådär säger jag. Barnen var för varma. De hade ont i benen, någon hade ont i ryggen. Det fanns pissemyrer och kobajs. Så i de ljuva tonerna utav gnällspikarna försökte de ansvarsfulla föräldrarna plocka lite blåbär men vi tröttnade ganska fort. Kanske pga. gnället, kanske pga. att utbudet utav blåbär i år är ganska dåligt. Så någon blåbärspaj blev det inte. Men en jordgubbspaj skrapade jag ihop på försommarens egenplockade jordgubbar. Serverades gjorde den tillsammans med en fluffig daimgrädde. Fina grejer blåbärsbristen till trotts.

Jordgubbspaj
150g flytande smör
3dl vetemjöl
1dl socker
1tsk bakpulver
Blanda ihop till en deg och tryck ut i en pajform
Fyllning
1 burk creme fraiche
1tsk vaniljsocker
1/2dl socker
200g jordgubbar
1ägg
Rör ihop fyllningen till en kräm och häll i pajskalet.
Grädda i 200grader i ca 25 minuter
Servera med en klick grädde.
Daimgrädde
3dl vispad grädde
1st dubbeldaim - hackad i mindre bitar
Blanda ihop och servera till pajen.
Följ mig gärna på instagram @mildarabarber