Projekt & Listan utan slut
Som de flesta människor som äger ett hus utav äldre kvalité tar aldrig vår att göra lista slut. Snarare fylls den på och blir längre och längre och längre. Vår lista påminner lite om tomtensönskelista från världens alla barn. I helgen tar vi tag i ett efterlängtat projekt, vårt vardagsrum. Lite nya tapeter, en och annan liten ny möbel så blir det kanske rum av det också tillslut. Som jag alltid brukar säga; Det kan inte bli värre i alla fall.

Herren i huset står för de där delarna som tapeter och spik. Medan jag tar hand om markservice och piff. Även om jag motvilligt måste erkänna att jag är ganska kass på det där med inredning. Eller låt mig omformulera mig. Mina barn är ganska kassa på att låta mig ha den inredningen mitt inre sinne hade önskat.
Som tur är ingår inte bara inredning i mina uppgifter utan även att hålla hela stora familjen matad i renoveringsröran. Där kan jag i alla fall briljera lite. En brässerad fläskkotlett med ugnsrostad potatis. Mat som skulle få herren i huset att ställa upp på ännu ett projekt på listan.

Bräserad fläskkotlett
4port.
4st fläskkotletter
1 gul lök - finhackad
1 morot - i bitar
1 liter mustig köttbuljong
2st lagerblad
timjan, salt och peppar
Bryn kotletterna i smör. Salta och peppra. Låt lök och morot gå med på slutet.
Slå över buljong, lagerblad och torkad timjan. Låt koka upp. Sjud sedan kotletterna på svag värme under lock i ca 1h.
Ta upp köttet och sila av skyn. Låt skyn koka upp och koka några minuter för att reducera lite. Red den med lite maizena och smaka av till en god sås. Jag tillsätter lite soja för färg.
Servera kött och skysås tillsammans med ugnsrostad potatis och sallad.
Följ mig gärna på instagram @mildarabarber