Skåpsgömma & Vem är vi?
När man gör cheaptober och rensar i sina mörkaste vrån inne i skafferiet så hittar man mycket kul. Allt från sega bortglömmda chips (vilka är vi ens?!!) till en fem år gammal aladdinask (åter igen, vilka är vi?) och en och annan öppnad nötpåse med blandade kvalité. Mitt bäst fynd var en halv påse ljus musavadosocker som gömt sig under kokos, bakpulver och annat bakbröte.

Eller ja, det var inte sockret i sig som var det bästa utan vad sockret förvandlades till! En hel hög utav havrekakor sprängfyllda med russin. Hur gott!? Och hur bra skåprens?

Havrekakor
20-30st
150g mjukt smör
150g mjukt smör
2dl ljust musavadosocker
1/2dl socker
1,5dl mjöl
3dl havregryn
1/2tsk bikarbonat
1tsk vaniljsocker
1nypa salt
1-1,5dl russin
Rör smör och båda sorters socker krämigt. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en deg.
Rulla små bollar och lägg glest på pappersklädda plåtar. Platta till bollarna lätt.
Grädda kakorna mitt i ugnen på 175grader i 10-12minuter.
Låt svalna på plåten.
Följ mig gärna på instagram @mildarabarber