Grillmästare & Sista gången

Jag kan med ganska hög självsäkerhet säga att det ikväll blir årets sista grillmiddag här hemma i stora huset. Långt in i frysen hittade jag ett par ensamma grillskivor som blivit kvar från sommarens lata semesterdagar. Och idag när hösten visar sig från sin bästa sida passar vi på att dra fram grillen en sista gång...       
 
 
Precis som i typ 98% av de svenska hushållen står herren i huset för grillningen och jag för ... allt annat. Och så utnämner han sig själv till Sveriges mästergrillare när vi alla vet att hemligheten bakom varje grillmiddag är tillbehören. Just nu står det en potatisgratäng och gosar till sig i ugnen, en sallad ska strax fixas och några kuvertbröd gräddas. Men absolut, vända några köttskivor är säkert arbetsamt det också. Jag har aldrig testat det men jag kan ju tänka mig.. 
 
Skulle ni redan avklarat årets sista grillning redan så misströsta inte. Dessa parmesan och olivfyllda kuvertbröd funkar hela hösten lång med diverse grytor och soppor. Och ja, de förtjänar 100gånger mer uppmärksamhet än alla grillade köttbitar i världen.   
 
 
Kuvertbröd fyllda med parmesan och oliv 
 
12st
 
5st soltorkade tomater - hackade
en hand full med oliver - hackade
25g jäst
2,5dl fingervarmt vatten (37grader)
1tsk salt
2msk olivolja
1dl finriven parmesanost
ca 6dl vetemjöl special
 
Smula jästen och rör ut den i vattnet.
 
Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg, minst 10minuter i maskin. 
 
Låt degen jäsa under bakduk 45minuter. 
 
Själp upp degen på lätt mjölat bakbord och dela degen i bitar. Rulla till 12st runda bollar och lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper. 
 
Låt jäsa under bakduk i ca 30minuter. 
 
Dela 6st minitomater i mitten och tryck ner mitt i bullarna. Ringla över rikligt med olivolja och toppa med rosmarin och flingsalt. 
 
Grädda mitt i ugnen på 225grader i 10 - 15 minuter eller tills bröden når en innertemp. på 96grader. 

Följ mig gärna på Instagram @mildarabarber
 
Bröd - kuvertbröd