Hemlig kärlek & Dejtmat

När någon frågar mig om vilken min favoritkokbok är så svarar jag utan att tveka (och säkert lite för snabbt) att det är alla av Per Morberg. Särskilt hans julkokbok och Morberg lagar husmanskost men som sagt alla är bra. Jag är nog hemligt kär i Per Morberg när jag tänker efter. Sss-sss-sss-ch!! Säg inget till herren i huset! Det får bli din och min lilla hemlighet...    
 
 
Så aldrig har postgången känts så långsam som dessa tre dagar jag fått vänta för att äntligen mötas av hans senaste bok "Morberg lagar husman 2" i min brevlåda. Och precis som vilken nykär tonårsflicka som helst så har jag under resten av dagen gått runt med världens största leende och med trånande ögon på boken. Väntandes på att barnen ska ge mig en sekund eller två ostört så jag kan njuta av denna skönhet.  
 
 
Och som man brukar säga, allt bra kommer till den som väntar, så jag väntar en stund till och delar med mig av veckans tisdagsfisk. Ett recept så gott att jag till och med skulle kunna tänka mig att bjuda herr Morberg på vår första dejt i vårt nästa liv. Det ni!  
 
 
Parmesanlax med gräslök
 
3port. 
 
3st laxfilé - tinade och halverade
3dl grädde
ev. 0,5-1dl mjölk
100g parmesanost - riven
1 citron 
knappt 1 liten ask fryst hackad gräslök
salt & peppar
 
Stek laxen i smör i stekpanna, ca 2minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Laxen ska inte vara genomstekt utan bara fått fin färg. Lägg laxbitarna på en tallrik. 
 
I samma panna som du stekt laxen häller du i grädde och parmesanost. Rör till en slät sås. Lägg i laxbitarna och låt puttra i ca 10minuter eller tills laxen är klar. Spä ev med en skvätt mjölk för att få önskad konsistens på såsen.  
 
Riv i citronskal, en skvätt citronsaft och gräslöken precis på slutet. Smaka av med salt och peppar. 
 
Servera laxen tillsammans med ris, gryn eller potatis och gärna någon kokt grönsak. 
 
Följ mig gärna på instagram @mildarabarber
 
fisk - gräslök - lax - parmesanost