Hostande & Fredagspasta

Igår spenderade jag många långa timmar i bilen till och från ett möte nere i Malmö. Man vet att man är småbarnsförälder i september när det var en njutningsfull tripp. Inte för att det är så kul att sitta av sin tid i en bil utan för att det var ljuvligt att undkomma ljudet utav hosta som just nu är bakgrundsmusiken i detta stora hus dygnets alla timmar. 
 
 
Jag har lovat barnen ett härligt fredagsmys med tacos, film och godis. Själv tycker jag ett stort fat med en krämig pasta är ett riktigt härligt fredagsmys. Medhållet från mina minime är svagt på den punkten. Det kan inte vara lätt att vara fredagspasta sedan tacosen klev i i varje svenskt hem på samma sätt som att det inte är enkelt att vara mamma i hostiga tider.  
 
 
Chorizopasta
 
1pkt bacon - i små bitar
3st chorizokorvar - skivad 
2dl grädde
2dl creme fraiche
1 påse spenat (65g)
100g riven parmesan
salt & peppar
 
4port. pasta, förslagsvis pappardelle - tillagade enligt förpackningens instruktion
 
Knaperstek baconet och låt rinna av på en bit hushållspapper. I samma panna fräser du sedan korvmynten tills de fått fin färg. Tillsätt grädde och creme fracihe och låt småputtra i ca 10minuter. Smaka av med salt och peppar. 
 
Häll den kokta pasten i korvblandningen och rör i spenaten. Låt stå under lock tills spenaten mjuknat. Det tar bara några få minuter. 
 
Servera pastan tillsammans med en stor sallad och den rivna parmesanen. 
 
Följ mig gärna på instagram @mildarabarber
 
Pastasås - bacon - chorizo - chorizopasta - festligt - fredagsmys - korv - pasta
Birgit

Pasta är ju alltid gott! Men vi körde tacos i fredags, pasta igår. Idag ska vi tydligen beställa hem mat. Annars bakar jag inför morgondagens födelsedag. Min stortjej blir 19!😱 och jag är fortfarande 29, hmmm.. hur går det ihop?!

Svar: Ja jag förstår inte alls hur den där åldersmattematiken fungerar!
Emmelie