Kylskåpsgömma & Senapsburkar

Ibland känns mitt kylskåp som ett museum för diverse tuber, flaskor och glasburkar. För jösses va man kan samla på sig! I mitt fall gäller detta framförallt diverse olika senapssorter. Troligtvis är de kvar från i julas då senapen flödar fritt.  För till vardags är det en sparsmakad anvädning utav senap i denna stora familj. Så i ett desperat försök att koncentrera vår senapssamling till något färre än fem olika varianter fick det bli kyckling i senapssås. Hela familjen älskade, stora som små! Och då gillar hälften av provsmakarna inte senap enligt de själva... Så kanske behöver jag fem olika senapar trotts allt...       
 
 
Kyckling i senapssås 
 
700g kycklingfilé 
2dl creme fraiche
2dl grädde
1msk dijonsenap
2msk söt stark senap
1msk grovkornig senap
1-2msk soja 
salt & peppar
 
Skär kycklingfilén i mindre bitar och bryn i smör tills den får fin färg runt om. 
 
Tillsätt de övriga ingredienserna och låt grytan puttra i ca 10minuter eller tills kycklingen är genomstekt. 
 
Smaka av med salt och peppar. 
 
Servera grytan tillsammans med ris eller pressad potatis, inlagd gurka och någon grönsak. 
 
Följ mig gärna på instagram @mildarabarber
Kyckling - kyckling i senapssås