Överfullt & Baguetteplåt
Man kanske inte kan vara kär i köksprylar, eller så kan man det. Jag har i alla fall ett par stycken pryttlar i köket som herren i huset ständigt får utkämpa kamp mot för att vinna tillbaka min fulla kärlek. Det är såklart mina bakmaskiner men det är knappast en jämn kamp. De vinner nästan alltid. Men så har vi även min degskrapa och min baguetteplåt. Två till synes harmlösa motståndare men som på senare tid fått mitt hjärta att svämma över. Särskillt min baguetteplåt! De andra plåtarna tittar avundsjukt på honom när han ännu en gång för lämna lådan och hjälpa till med ett bak. Men åå, han gör ju det så bra! *överfullt hjärta*

Vridna Baguetter
3 st
25g jäst
5dl vatten - fingervarmt
knappt 1msk salt
2tsk socker eller honung
ca 13dl mjöl
Smula jästen i en bunke och rör ut i det fingervarma vattnet. Tillsätt socker, salt och det mesta utav mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 10minuter i maskin.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 1h.
Själp upp degen på ett mjölat bakbord och dela i tre lika stora delar. Dra ut varje del till en baguette, vrid några gånger och lägg i en baguetteplåt (eller på bakplåtspapper). Det är viktigt att inte knåda delen utan bara forma den lätt. Vi vill ha kvar luften i degen!
Pudra över lite mjöl och låt jäsa under bakduk i ca 30minuter.
Grädda sedan baguetterna mitt i ugnen på 250grader i ca 17 minuter (96 grader i innertemperatur ska bröden komma upp till). Låt svalna på galler.
Följ mig gärna på Instagram @mildarabarber