Rekord & Ovanligt

Wow, en hel dag var hela gänget på förskola/skola! Det måste nog vara ett olympiskt rekord i dessa tider men säg den lycka som varar. För nu var det snorigt och hostigt igen...    
 
 
Men vi vet alla att det kommer en dag utan vabb och en tid då snabba middagsrätter är dyra. Eftersom det är tisdag blir det en fiskig sådan. Lax som vilar under ett täcke utav panko och parmesan. Hela familjen åt och gav tummen upp. Att alla gillar fisken här hemma i stora huset är lika ovanligt som friska barn!  
 
 
Pankopanerad lax 
 
3port. 
 
3 laxfiléer 
1/2dl panko
1näve basilika - hackad
1/2dl riven parmesan
olivolja, salt och peppar
 
Lägg laxen i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och krydda med salt & peppar. 
 
Blanda panko, basilika och parmesan. Strö sedan detta över laxen. 
 
In i ugnen på 225grader tills laxen har en innertemperatur på 56grader. Det tar ca 15minuter. 
 
Servera laxen tillsammans med couscous, sallad och en limesås. 
 
Limesås
 
2dl creme fraiche  
1lime - rivet skal + juicen från 1/2
sweete chilisås
flytande honung, salt och peppar
 
Blanda ihop alla ingredienser till en kräm. Låt gärna stå kallt en stund innan servering. 
 
Följ mig gärna på instagram @mildarabarber
 
enkelt - fisk - lax - panko - parmesanost - snabbt - vardagsmat